Het wijzigen van een publicatie naar een PDF

Het wijzigen van een publicatie naar een PDF


Wanneer u wilt verspreiden van een document, zoals een publicatie, wellicht sommige mensen niet het bronprogramma waarmee het is gemaakt. Om dit probleem op te lossen kunt u deze converteren naar een meer universele bestandstype zoals Portable Document Format (PDF). Als u wilt bekijken van de PDF-versie van de publicatie, moeten de gebruikers slechts een PDF lezing programma zoals Adobe Reader. Er zijn verschillende PDF-programma's schrijven waarmee u kunt uw publicatie opslaan als een PDF-bestand.

Instructies

1

Een PDF-schrijven-programma op uw computer geïnstalleerd. Er is een veel gratis programma's beschikbaar die geschikt zijn voor een publicatie wijzigen naar PDF. NovaPDF, een gratis programma, (novapdf.com) wordt gebruikt in de stappen die volgen, maar PDFill (pdfill.com) en CutePDF (cutepdf.com) zijn ook gratis en werken op dezelfde manier.

2

Start het programma waarmee u uw publicatie hebt gemaakt en open het document. Microsoft Publisher wordt gebruikt in deze stappen, maar het proces voor het wijzigen van een publicatie naar een PDF zal werken op dezelfde manier voor andere programma's. Klik op de knop "Bestand" en selecteer de optie "Afdrukken", die wordt een afzonderlijk venster geopend.

3

Klik op het menu 'Printer' en selecteer de PDF-schrijfprogramma die u hebt geïnstalleerd op uw computer, bijvoorbeeld "Nova PDF." Klik op de knop "Afdrukken", die wordt een afzonderlijk venster geopend.

4

Klik op het menu 'Opslaan In' om een map waarin u wilt opslaan naar PDF-kopie van uw publicatie te selecteren. Typ een nieuwe bestandsnaam, indien gewenst, in het veld "Bestandsnaam". Klik op de knop 'Opslaan' als u wilt wijzigen van de publicatie naar een PDF.

Tips & waarschuwingen

  • Als u Office 2010 of later, u kundig voor Kies zitten moet "File" en "Save As" en kies vervolgens het bestand wilt opslaan als een PDF direct vanaf de Office-toepassing. Office 2007 ondersteunt deze functie via een add-in.