Het wijzigen van een actieve cel naar een andere cel in Excel 2003

Het instellen van een actieve cel in Microsoft Excel 2003 is het gebruik van Visual Basic for Application programming. U kunt in VBA automatiseren van functies in een Excel-werkblad. U VBA gebruiken om de actieve cel, zodat gebruikers gaan automatisch naar een specifieke cel in een groot werkblad. De geactiveerde cel kunt u een gebruiker, handig bij het invullen van formulieren of gegevens in het werkblad wordt gevraagd.

Instructies

1

Open een nieuw of bestaand bestand in Microsoft Excel.

2

Klik op het menu "Extra". Klik op "Visual Basic Editor" om de VBA-code-editor te openen. Klik op het "Invoegen" menu-item en selecteer "Module." Deze optie opent u een module die "" aan het Excel-werkblad hecht. De module is de VBA-code die wordt uitgevoerd in het werkblad.

3

Typ de volgende code in de module editor:

Range("a1"). Selecteer

In dit voorbeeld wordt de cel "A1" geactiveerd. Deze waarde vervangen door uw eigen cel die u wilt activeren. U kunt ook een bereik van cellen activeren. Bijvoorbeeld, activeert de volgende code cellen van A1 tot C1:

Range("a1:C1"). Selecteer

4

Klik op de knop "Sluiten" om de VBA-editor te sluiten. Klik op "Opslaan" in de Excel-werkbalk de wijzigingen in het werkblad wilt opslaan.