Het wijzigen van de snelheid van diavoorstellingen met JavaScriptSlidershows werd een populaire functie voor webpagina's kort na de release van jQuery in 2006, een JavaScript-bibliotheek die het makkelijk om de soorten animaties vereist voor schuifregelaars maakt te werken te maken. Zoals de naam al doet vermoeden, diavoorstellingen nemen een aantal afbeeldingen en draaien ze op webpagina's. Ze zijn vaak aangeduid als "sliders" voor kort. Meeste slideshows gebruik van jQuery en vereisen een oproep ergens op de webpagina waar ze worden gebruikt, en in die oproep dat kunt u sommige opties, zoals snelheid. Als u wilt dat gebruikers om bijschrifttekst te lezen alvorens te klikken op een dia, moet u de schuifregelaar snelheid vertragen.

Instructies

1

Ga naar "Start" op de taakbalk van Windows, en voer de naam van uw code-editor of Kladblok. Druk op de "Enter" toets om het programma te laden. Open het bestand voor de pagina met uw diavoorstelling.

2

Kijk in het "< header >" tag paar voor de jQuery-code waarop uw diavoorstelling wordt aangeroepen. Als u het er niet vindt, kijk dan in de voettekst. Voor degenen bewerken sjablonen of blog thema's, moet u controleren of de kop- of voettekst bestand uw jQuery. Hier is een voorbeeld van een typische slider jQuery gesprek:

$('#slider').sliderName();

3

Ga naar 'Start' en open 'Computer'. Navigeer naar de map waar u de schuifregelaar bestanden uitgepakt. Deze bestanden moeten bevatten instructies over het gebruik van de schuifregelaar, samen met een lijst met opties en soms demo pagina's. Open het instructiebestand en zoek naar de lijst met opties. De opties zal er zo uitzien:

snelheid: 500,

animatie: dia,

pijlen: ware

De optie die uw slider's snelheid regelt vinden.

4

Ga terug naar de jQuery oproep voor uw schuifregelaar. Verander het naar het er als volgt uitzien:

$('#slider').sliderName ({}

speedOption: 500

});

In jQuery, moet u de snelheid van een animatie in milliseconden opgeven. Een snelheid van 500 milliseconden is gelijk aan een halve seconde. Voeg een nul naar die waarde om te zetten in vijf seconden.

Tips & waarschuwingen

  • Als u opties niet kunt in een instructies of help-bestand met uw schuifregelaar bestanden vinden, dan een demo pagina in uw browser openen en met de rechtermuisknop op als de broncode wilt weergeven. Vaak ziet u opties die worden gebruikt in de code.
  • Variabelen in JavaScript en de bibliotheek jQuery zijn hoofdlettergevoelig, dus zorg ervoor dat u exact overeenkomen met de letters van de optienamen. Numerieke waarden voor snelheden hoeft niet citaten.
  • Back-up van uw bestanden voordat u ze bewerkt.