Het wijzigen van de kenmerken van een PDF-bestand

Het wijzigen van de kenmerken van een PDF-bestand


In Microsoft Windows-besturingssystemen (zoals Windows 7, Vista en XP) hebben gebruikers de mogelijkheid om de "kenmerken" van bijna elk bestand te wijzigen. Kenmerken van het bestand kunnen worden gedefinieerd als de unieke eigenschappen van een bestand. PDF (Portable Document Format) bestanden werden gemaakt door Adobe als een bestandsindeling voor de handel in bestanden. PDF-bestanden zijn de bestandsindeling die wordt gebruikt voor programma's zoals Adobe Reader en Adobe Acrobat. Wijzigen van de kenmerken op een PDF-bestand is een eenvoudige bediening.

Instructies

1

Klik met de rechtermuisknop op het PDF-bestand en kies "Eigenschappen" uit het contextmenu.

2

Open het tabblad "Algemeen", kijk dan naar de sectie "Kenmerken".

3

Wijzig de kenmerken. Klik om te controleren of deselecteert u de vakjes voor "Read-only" (Hiermee wordt het bestand niet-bewerkbare totdat ongecontroleerde) en "Verborgen" (verbergt het bestand). Druk op de knop "Geavanceerd" de geavanceerde kenmerken weergeven. Kunt u nu klikken om te controleren of deselecteert u de vakjes voor "Bestand gereed voor archivering is" (archieven het bestand), "Dit bestand voor sneller zoeken Index" (het bestand indexeert), "Inhoud comprimeren om schijfruimte" (het bestand wordt gecomprimeerd), en "Inhoud om gegevens te versleutelen" (codeert het bestand).

4

Druk op "OK" en "Apply" om af te sluiten van de eigenschappen van het PDF-bestand. Druk op "Yes" in de bevestiging-dialoogvensters die worden weergegeven.