Het wijzigen van de instellingen van de uitgang voor Windows Live Movie Maker

Het wijzigen van de instellingen van de uitgang voor Windows Live Movie Maker


Windows Live Movie Maker kunnen gebruikers maken en bewerken van films, en hen rechtstreeks op social networking sites en websites publiceren of opslaan op de harde schijf van de computer. Zodra u het videobestand op uw computer hebt opgeslagen, kunt u e-mail naar vrienden en contacten, het branden naar een beschrijfbare DVD-schijf of bekijken van de film met de software van de speler van de media van de computer. Hoewel Windows Live Movie Maker films met de aanbevolen instellingen voor optimale prestaties slaat, kunt het programma u video-uitgangsinstellingen wijzigen telkens wanneer die u een film opslaat.

Instructies

1

Start Windows Live Movie Maker. Klik op het tabblad "Bestand" in het hoofdmenu, gevolgd door 'Open Project'. Zoek en open het projectbestand waarin de film die u wilt opslaan met de aangepaste uitvoerinstellingen. U kunt ook een nieuwe film maken door te klikken op de "Voeg video's en foto's" knop in de groep "Toevoegen" op de "Home" tab. schikken de bestanden in het deelvenster film storyboard om uw film te maken.

2

Selecteer "File" in het hoofdmenu weer. Kies 'Film opslaan' uit het drop-down menu.

3

Ga naar de sectie "Aangepaste instellingen" in het contextmenu van de film opslaan. Klik op 'Aangepaste instelling maken'. Hiermee opent u het pop-upvenster maken aangepaste instelling.

4

Typ een naam voor de aangepaste instelling in het invoerveld 'Naam'. Geef uw voorkeur waarden op in de "Breedte" en "Hoogte" invoervelden. Hiermee wordt de weergavegrootte van de video. Wilt u waarden invoeren die handhaven van de juiste hoogte-breedteverhouding van 16:9 breedbeeld films en 4:3 voor het signaal van de standaarddefinitie gebruikt door oudere videocamera's.

5

Uw voorkeur bitsnelheid en framesnelheid invoeren in de relevante invoervelden. U zult moeten frame rate van 30 voor de meeste videocamera's of clips opgenomen van televisie-uitzendingen. Het kiezen van een hogere bitsnelheid dan het aanbevolen bedrag, zal de video kwaliteit verbeteren maar leiden tot grotere bestanden.

6

Selecteer uw gewenste audio-indeling van de opties in de drop-down lijst. Voorkomen dat het kiezen van een "stereo" optie als de bronaudio mono, is omdat dit tot geluid vervorming op het filmbestand leiden kan.

7

Klik op de knop "Opslaan". Dit slaat uw aangepaste instelling met de naam die u hebt opgegeven in stap 5.

8

Selecteer "File" in het hoofdmenu en kies "Opslaan film" in het drop-down menu. Ga naar de "aangepaste instellingen" en klik op de naam van de aangepaste instelling. Voer een naam voor de film in het betreffende veld en klikt u op de knop "Opslaan". Windows Live Movie Maker slaat nu de video met uw aangepaste uitvoerinstellingen.

Tips & waarschuwingen

  • Wijzigen van de frame rate van het videobestand kan desynchronize de audio van de video in uw filmbestand. In geval van twijfel, laat u de standaardinstelling van Windows Live Movie Maker in dit invoer veld.