Het wijzigen van de apparaatcode die op een Mini-PCI draadloze Adapter

Het wijzigen van de apparaatcode die op een Mini-PCI draadloze Adapter


Uw notebookcomputer bevat een draadloze adapterkaart aangesloten op de mini-PCI-poort in de behuizing van de computer. De adapter wordt gebruikt om te verzenden of ontvangen van een draadloos signaal, zodat u kunt koppelen aan een lokaal netwerk of Wi-Fi-hotspot. Elke draadloze adapter wijst zelf een netwerk adres apparaatcode, zodat andere computers hoe weten te communiceren met uw laptop. Als u niet gebruiken de standaardcode wilt, kunt Windows Vista en Windows 7 u de code handmatig te wijzigen.

Instructies

1

Klik op 'Start' en 'Configuratiescherm'. Klik op de kop 'Hardware en geluid' in de lijst met opties.

2

Scroll naar beneden naar de rubriek "Device Manager", en klik op de optie "Hardware en apparaten weergeven". Klik op het pictogram '+' naast de kop "Network Adapters" om een lijst van beschikbare adapters te bekijken.

3

Zoek de vermelding voor uw mini-PCI draadloze adapter in de lijst met gedetecteerde netwerkadapters. Met de rechtermuisknop op de naam van de adapter en klikt u op de koppeling "Eigenschappen".

4

Ga naar de "Advanced" tab. Klik op het "netwerk" adresgegeven onder de kop "Eigendom". Klik op het vak "Waarde", en typ in de nieuwe netwerk adres apparaatcode die u wilt gebruiken. De code moet worden ingevoerd als vier groepen getallen gescheiden door punten, zoals "111.111.111.111."

5

Klik op "OK" en sluit het venster. Het besturingssysteem van de computer opnieuw starten.

Tips & waarschuwingen

  • Als uw laptop wordt Windows XP gebruikt, wordt het menu "Device Manager" anders benaderd. Navigeer naar het bureaublad, en met de rechtermuisknop op de koppeling "My Computer". Klik op "Beheren" en ga naar "apparaat Manager."
  • Als u wilt uw netwerkadapter huidige netwerk adres apparaatcode weergeeft, klikt u op 'Start' en "Netwerk." De "Netwerk en deelneming midden" koppeling openen, en klik op de koppeling "Bekijk Status" aan de rechterkant van het venster. Klik op de "Details" te klikken kunt het netwerkadres zien.