Het weergeven van gebruikersnamen in Windows XP Taakbeheer

Het weergeven van gebruikersnamen in Windows XP Taakbeheer


Verschillende Windows XP-gebruikers kunnen gelijktijdig inloggen op het werkende systeem, brengen hun bureaublad en laat hun account "actief" al zijn ze niet aanwezig zijn op de PC. Een onmiddellijk voordeel is dat verschillende gebruikers verschillende niet-verwante projecten uitgevoerd op de PC tegelijk kunnen hebben. Echter als een gebruiker moet Windows opnieuw wilt starten terwijl anderen op maar niet in de aanwezigheid bent aangemeld, kunnen ze uiteindelijk hun belangrijke taken onderbreken. Als u zien van de gebruikersnamen van allen die zijn aangemeld wilt, kunt u die informatie in de Manager van de taak.

Instructies

1

Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van de taakbalk aan de onderkant van het bureaublad. Klik "de Manager van de taak" van het menu, die opent u het dialoogvenster "taak zetbaas".

2

Klik op de tab "Gebruikers".

3

Bekijk de "Gebruikers"-veld om te ontdekken de namen van de gebruikersaccounts voor Windows op dit moment ingelogd.

Tips & waarschuwingen

  • Het veld "Status" verschijnt "Active" of "Disconnected". Een actieve gebruiker zou zijn welke gebruikersaccount is momenteel open. Een niet-verbonden gebruiker ook is vastgelegd in Windows, maar niet actief gebruik van de PC.