Het weergeven van bestandsextensies in Windows

De bestandsextensie is het gedeelte van de naam van het bestand aan de rechterkant van de periode. De uitbreiding is beperkt in DOS tot drie letters. Een bestandsextensie is belangrijk omdat het ons vertelt wat voor soort bestand Windows denkt dat het is. Windows toont helaas niet het bestandsextensies voor bekende bestandstypen standaard. De volgende stappen wordt uitgelegd hoe u kunt weergeven van de bestanden met de extensie.

Instructies

1

Klik op de "Start" knop en selecteer vervolgens "Control Panel". De "Vouwblad keuzemogelijkheden" snelkoppeling opent in het Configuratiescherm door te dubbelklikken op het om het dialoogvenster "Vouwblad keuzemogelijkheden".

2

Breng in het dialoogvenster Mapopties door een tweede methode door te klikken op het "Tools" menu-item vanuit elk venster van Windows Verkenner, en vervolgens te klikken op "Map opties..."

3

Selecteer "Weergave" in het dialoogvenster "Vouwblad keuzemogelijkheden" en gebruik de linker muisknop aan uncheck dat de doos gemarkeerd "Extensies voor bekende bestandstypen verbergen".

4

Druk op de knop 'Toepassen' om de wijzigingen of klik op "OK" om de verandering te maken, en breng vervolgens de "Map opties..."-dialoogvenster verdwijnen.

5

Ga naar een venster van Windows Verkenner en kijk naar de kolom ' naam '. Merk op hoe de extensie is opgenomen als onderdeel van de naam voor alle bestanden of de extensie is bekend bij Windows of niet. Dit is handig wanneer twee of meer namen van de bestanden in dezelfde map identiek met uitzondering van de uitbreiding zijn.