Het uitschakelen van een rand in CSS

Cascading Style Sheets (CSS) ontwerp code vele webmasters gebruiken voor het configureren van de uitstraling van hun website of blog. Een van de voordelen van het gebruik van CSS is dat je de belangrijkste ontwerpelementen van alle pagina's op de site van een interne CSS-bestand kunt bepalen. Dit bespaart tijd, omdat het betekent dat u niet hoeft te de ontwerp-code van elke webpagina afzonderlijk wijzigen. De grens in een CSS-website-ontwerp kunt u uitschakelen door het openen van uw CSS-bestand en bewerken van het kenmerk "grens".

Instructies

1

Start uw regelmatige webontwerpprogramma of een redacteurshulpmiddel tekst zonder opmaak, zoals Microsoft Notepad of Microsoft WordPad.

2

Klik op "Bestand" en "Open" om de CSS ontwerp-bestand voor uw website te openen. Dit heeft een bestandsextensie "CSS" en u vindt het meestal in dezelfde map of in een sub-omslag, met de HTML-code of andere code-pagina's voor uw website.

3

Scroll naar beneden door het CSS-bestand te vinden van de rand die u wilt uitschakelen. Elke sectie van de CSS-code in het bestand heeft betrekking op een ander ontwerp-element van de website en elke sectie heet u kunt gebruiken bij het vinden van de juiste code. Bijvoorbeeld de website pagina rubriek sectie zal worden met het label "Header" of "Kop."

4

Vind de grenscode in de juiste sectie van het CSS-bestand. De coderegel "grens: 6px effen zwart" geeft bijvoorbeeld aan dat de webpagina weer te geven van een stevige zwarte rand thats 6 pixels dik.

5

Markeer de grens size attribuut en verander de waarde naar "0px." Hiermee schakelt u de grens in de lay-out van de website. Herhaal deze stap voor elke rand die u wilt uitschakelen.

6

Klik op "bestand" en "Save" de bewerkte CSS-bestand op te slaan. Upload het bestand naar de gebruikelijke root-map op uw Web hosting server. Dit zal de bestaande CSS-bestand overschrijven met de bewerkte bestand.

Tips & waarschuwingen

  • Als alternatief kunt u in stap 5 laat de grens staan maar het onzichtbaar maken door het veranderen van het kenmerk color zodat deze overeenkomen met de kleur van de achtergrond van de website ontwerpelement.