Het opnieuw instellen van Windows XP

Windows XP is een besturingssysteem ontworpen en uitgegeven door Microsoft. Windows XP was het standaard werkende systeem op PC's vervaardigd tussen 2001 en 2007 (het jaar dat Windows Vista gelanceerd). Veel mensen werken nog steeds hun computers met Windows XP. Af en toe, kunnen deze individuen willen opnieuw instellen van Windows XP naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen als een manier om duidelijk uit de harde schijf en herstellen alle standaard software, hulpprogramma's en instellingen. Informatie over het opnieuw instellen van Windows XP om te reinigen en herstellen van uw installatie van het besturingssysteem.

Instructies

1

Back-up van alle computergegevens die u wilt opslaan. Opnieuw instellen van Windows XP zal volledig veeg uw harde schijf en verwijder alle bestanden op uw computer. U kunt back-up van uw computer met behulp van lege cd of DVD, een externe harde schijf of een online backup dienst zoals Mozy.com.

2

Plaats de oorspronkelijke installatieschijf van Windows XP in het cd-rom-station van uw computer.

3

Klik op de knop menu Start in de linkerbenedenhoek van Windows XP en selecteer Nieuw begin de computer opnieuw opstarten.

4

Druk op een willekeurige toets op het toetsenbord tijdens het initialiserende proces te lanceren het instellingenscherm voor de installatie van Windows XP.

5

Voer installatie kiezen op het setup-scherm. Verrichten niet tikken Reparatie. Na het selecteren van Voer Setup, druk op de Enter-toets op uw toetsenbord.

6

Lees de licentievoorwaarden die zijn geleverd door Microsoft voor alle gebruikers van het besturingssysteem Windows XP. Druk op de F8-toets op uw toetsenbord om te bevestigen dat u deze voorwaarden hebt gelezen en ga akkoord met hen.

7

Wachten op de Windows XP installatieschijf voor scannen uw zwaar toer en opsporen van uw huidige Windows XP-installatie. Selecteer de doelpartitie harde schijf waarin u wilt resetten en het besturingssysteem Windows XP terugzetten. Het standaardstation is doorgaans de C:\\ partitie.

8

Selecteer het type Windows-bestandssysteem dat u wenst te keren naar van het setup-scherm. Klik op Enter nadat u uw selectie hebt aangebracht.

9

Druk op Enter op het volgende scherm om de setup-software om te beginnen de Windows XP wordt gevraagd opnieuw proces. Wachten voor de gehele opnieuw installeren proces te voltooien voordat u het dialoogvenster sluit. Afhankelijk van de grootte van uw harde schijf en de snelheid van de processor van uw computer, kan dit proces enkele uren duren.

10

Typ uw volledige Windows XP-registratiecode aan het einde van het installatieproces.

11

Geef de instellingen voor de Windows XP herstellen, bijvoorbeeld uw tijdzone en naam. Dit zal wissen alle huidige instellingen in uw oude Windows XP-installatie.

12

Pers ieder toonsoort voor de installatie en herstart uw PC.

Tips & waarschuwingen

  • Controleer dat u een back-up van alle gegevens die u opslaan, wilt zoals Windows XP resetten alle inhoud van de harde schijf wissen zal.