Het opnieuw installeren van een Printer Spooler-Service

Het opnieuw installeren van een Printer Spooler-Service


Als u wilt een printer toevoegen aan uw computer en een foutmelding krijgt, zijn de kansen dat de afdrukspooler werkt niet goed. Het is de taak van de afdrukspooler te communiceren tussen uw computer en uw printer, en wanneer de service wordt niet uitgevoerd dat communicatie kan plaatsvinden. Wanneer dat gebeurt, is opnieuw installeren van de afdrukspooler de beste manier om te herstellen van communicatie en uw printer opnieuw te werken.

Instructies

1

Aanmelden bij de computer en klik op 'Start'. Kies "Configuratiescherm" uit de lijst met opties.

2

Klik op de koppeling 'Prestaties en onderhoud' voor Windows XP, de "Systematiek en onderhoudswerkzaamheden" verbinding voor Windows Vista of de link 'Systeem en beveiliging' voor Windows 7.

3

Dubbelklik op het pictogram "Systeembeheer", dan het pictogram "Services". Scroll naar beneden naar de service "Print Spooler".

4

Met de rechtermuisknop op de service "Print Spooler" en kies "Start" om de service opnieuw starten. Wacht tot de status van de service te wijzigen in "Gestart."

5

Dubbelklik op de "Print Spooler"-service en klik op de drop-down box naast de "Opstarttype". Wijzigen van de "Opstarttype" op "Automatisch". Dit betekent dat de print spooler-service elke keer uw computer wordt gestart.