Het oplossen van de HP Photosmart D5100 serie BT

U kunt in uw printer van HP Photosmart D5100 serie BT uit foto's rechtstreeks vanaf de geheugenkaart van uw camera afdrukken of afdrukken van afbeeldingen die zijn opgeslagen op uw computer. Na verloop van tijd de printer kan beginnen met het produceren van beelden met lelijke strepen of vervaagde kleuren, of het reageert op alle afdrukken. In plaats van post uit om te kopen van een nieuwe printer, zijn er hardware en software oplossen methoden beschikbaar om uw D5100 serie terug in werking.

Instructies

1

Haal het netsnoer en de USB-kabel aangesloten op de achterkant van de Photosmart D5100 series printer. Wacht 10 seconden en sluit beide kabels weer aan. Tik op de power-knop op het bedieningspaneel aan de linkerzijde van de printer. Proberen een nieuwe afdruktaak om te zien of het probleem opgelost is.

2

Koppel het netsnoer weer als de afdruktaak niet correct voltooid. Zet de printer rond, zodat de achterkant naar u wordt geconfronteerd. Greep de zwart, rechthoekig kunststof deur in de buurt van de onderkant van de printer. Trek de deur uit de printer te onthullen van het interne gedeelte van de machine.

3

Voel binnen in de printer om te controleren of er papier geplakt in de machine. Trek het papier naar u te verwijderen uit de printer en het papier is vastgelopen op te lossen. Druk op de kunststof deur terug op zijn plaats en het omdraaien van de printer.

4

Sluit het netsnoer en tik op de power-knop. Open het menu "Start" op uw computer, en navigeer door "Helemaal programma" naar "HP." Klik op "Solution Center." Ga naar het tabblad "Instellingen", en klik op "Printer gereedschapskist."

5

Klik op het tabblad "Services" en klik op de knop "Printkop reinigen". Wacht tot de printer automatisch reinigen van de printerkoppen en een testpagina afdrukken. Proberen een nieuwe afdruktaak om te zien als de printer naar behoren functioneert.

6

Ga naar de website van de "Drivers en Software Download" voor de Photosmart 5100-reeks als u afdrukproblemen ervaart houden. Klik op de link voor het specifieke model in de 5100-reeks die u hebt, zoals "D5145" of "D5160."

7

Klik op de link voor het besturingssysteem die is geïnstalleerd op uw computer, zoals de "Windows 7." Scroll naar beneden naar de rubriek "- Product installatie stuurprogramma". Klik op de zwarte "Download" knop, en kies "Save bestand."

8

Open het installatiebestand van het stuurprogramma en klik op "Volgende" bij iedere prompt. Klik op "Finish" om het installeren van de meest recente stuurprogrammasoftware. Het besturingssysteem van de computer opnieuw starten.

Tips & waarschuwingen

  • Het deelvenster Beheer op de Photosmart printer laat u weten wanneer de inktcartridges vervangen moeten worden. Het controlepaneel bevat een afbeelding van beide patronen in de rechterbenedenhoek. Als er slechts een enkele zwarte vierkantje rechts van het pictogram van de cartridge moet worden vervangen. Een volle cartridge wordt aangeduid met vier zwarte vierkantjes.
  • Slechts één geheugenkaart met de printer tegelijk te gebruiken. Hebt u meerdere geheugenkaarten geïnstalleerd in het geheugen kaart van poorten, herkent niet de printer een van hen. Verwijder eventuele extra geheugenkaarten voor positiebepaling naar de werkstuk.