Het ontwerpen van webpagina's met behulp van Adobe PhotoshopAls u een kopie van Photoshop hebt, kunt u het ontwerp van uw Web-pagina en voegt u uw inhoud. Dit heeft het voordeel dat u toegang tot alle hulpmiddelen van Photoshop tijdens het samenstellen van uw pagina.

Instructies

1

Bepalen welke elementen u op uw pagina, zoals de beelden of de positie en het uiterlijk van de navigatieknoppen wenst. Afbeeldingen die u wilt op de computer gebruiken laden.

2

Open Photoshop. Selecteer "File" menu en klik op 'Openen'. Wijzig in het dialoogvenster dat verschijnt, de "?" naar "Web." Kies de grootte "Presets" daaronder, de grootte van de webpagina die u, zoals 1024 x 768 of 800 x 600 pixels wilt. De "achtergrond" wijzigen "Transparant". Klik op 'OK'.

3

Klik op de "New Layer" knop onder het "Layers" palet. Selecteer het gereedschap "Pen" van de tools. Ga naar de opties boven en stel de modus gereedschap naar "Fill". Kies de kleur die u voor u banner wilt.

4

Klik op een punt waar u een hoek van uw banner wilt plaatsen. Klik drie keer om te maken van de andere hoeken. Gebruik de "leiders" om ervoor te zorgen u de posities rechts.

5

Herhaal stap 3 en 4 te maken van alle andere shapes die u nodig hebt, met inbegrip van de navigatieknoppen.

6

Selecteer een van de lagen met een afbeelding van de knop navigatie erin. Klik op de knop "FX" aan de onderkant van het "Layers" palet. De opties, kies 'schuine kant en reliƫf. Kies in het dialoogvenster dat verschijnt, "Inner schuine kant." De instellingen aanpassen totdat u zoals het effect in de voorvertoning. Klik op 'OK'.

7

Klik met de rechtermuisknop op de huidige laag. De opties, kies "Exemplaar Layer Style." Klik met de rechtermuisknop op elk van de andere knop lagen. De opties, kies "Plakken Laagstijl."

8

Selecteer "File" menu en kies 'Openen'. Zoek een van de afbeeldingen die u hebt geladen in het dialoogvenster dat verschijnt, en open het. Klik met de rechtermuisknop op de laag en kies "Laag dupliceren" uit de opties die worden weergegeven. In het dialoogvenster het maken van een document voor de Web-pagina de "bestemming". Herhaal dit met alle andere foto's.

9

Ga terug naar de Web-pagina document en gebruik van de functie van de "Schaal" (te vinden onder "bewerken") formaat van de afbeeldingen bij wat je voor de pagina wilt. Gebruik dan het gereedschap "Verplaatsen" te positioneren.

10

Selecteer het gereedschap "Tekst" van de tools. Kies de tekengrootte en de kleur die u wilt en typt u in al uw tekst, met inbegrip van zowel de hoofdtekst voor de pagina evenals de tekst voor de knoppen en de banner.

11

Gebruik het gereedschap "Segment" uw ontwerp in secties verdelen. Klik met de rechtermuisknop op elke sectie en noem maar op.

12

Selecteer "File" en kies "Opslaan voor Web en apparaten." Kies GIF als het bestandstype in het dialoogvenster dat verschijnt, en klik op "Opslaan". Het ontwerpen van uw webpagina's worden opgeslagen als afzonderlijke afbeelding secties die u nu in een editor voor webpagina's samenstellen kunt.