Het maken van een Scrapbook lay-out met behulp van Corel PaintShopScrapbooking foto's werkt goed te houden een levendige record van de opwindende en onvergetelijke activiteiten van een familie. Met fotografie in het digitale formaat nu stevig gevestigde, digitale scrapbooking is een aanvulling op deze trend. Het maken van een verscheidenheid van digitale scrapbook pagina lay-outs met Corel PaintShop Pro markeren van uw digitale foto's en het opslaan van die speciale momenten die je wilt onthouden voor een mensenleven.

Instructies

1

Open PaintShop Pro en klik op "Bestand" en "New" om een nieuwe Plakboek-pagina te maken. De afmetingen van de achtergrondlaag ingesteld op een breedte van 8,5 inch en hoogte van 11 inch en de resolutie tot 200 pixels per inch. Klik op 'OK'.

2

Klik op de 'Achtergrondeigenschappen' in het palet"materialen" en selecteer "Textuur." Klik met uw muis eenmaal in het vak staal ter sprake te brengen een selectie van texturen waaruit u kunt kiezen. Klik op elke structuurpatroon u wilt en selecteer vervolgens de tool "Vul" boven de werkruimte. Klik op uw rechter muisknop eenmaal in de achtergrondlaag om toe te voegen deze textuur aan de laag.

3

Selecteer "File" en vervolgens "Open" te openen van de digitale foto's die u wilt toevoegen aan uw scrapbooking lay-out. Navigeer naar de locatie waar u de foto's opslaan en markeer de eerste foto die u wilt toevoegen. Klik op "Open" en de foto wordt geopend in de werkruimte.

4

Selecteer het tabblad "Image" en vervolgens "Resize" om het formaat van de foto tot een formaat dat geschikt is voor de grootte van de lay-out van uw scrapbooking. Vergroten/verkleinen tot tussen de 800 en 1000 pixels in de breedte en hoogte zal goed werken voor deze grootte scrapbooking lay-out. De resized foto kopiƫren naar het Klembord (CTRL + C) en plak als een nieuwe laag (CTRL + L).

5

Klik op de knop "Pick" boven de werkruimte en verplaats vervolgens de foto waar u wilt op de lay-out met je muis. Ook aanpassen van de schuine stand van de foto naar rechts of links met de Pick-gereedschap (afbeelding met het gereedschap Roteren).

6

Extra foto's toevoegen aan de lay-out met behulp van dezelfde techniek.

7

Frames toevoegen aan uw foto's door te klikken op het tabblad "Image" en selecteert u "Picture Frame" uit het drop-down menu. Markeer de foto u zal eerst frame in het palet Lagen aan de rechterkant van de werkruimte en blader door de verschillende frames beschikbaar. Selecteer een willekeurig frame en klik op "OK" om het te plaatsen rond de foto. Herhaal met elke foto met behulp van verschillende frames of hetzelfde frame.

8

Maak een titel voor de lay-out door het selecteren van de tool 'Font' boven de werkruimte. Selecteer een lettertype dat je wilt uit de drop-down menu, kies een kleur voor het lettertype en de grootte ingesteld zodat de titel vet aan de bovenkant van de lay-out is. Selecteer een "Centreren" en klik van uw muis in het midden van de lay-out waar u wilt beginnen met het toevoegen van de titel. Voer de titel in het tekstvak en klik op 'Toepassen'. De titel verschijnt automatisch in uw lay-out.

9

Een andere kleinere tekstvak toevoegen met bijschriften of een paar zinnen voor het verfraaien van de lay-out. Kies een ander lettertype en kleur van het lettertype en de tekengrootte kleiner maken. Klik met uw muis waar u wilt de tekst toevoegen en voer de tekst in het lege veld. Klik op "Toepassen" om de tekst in de lay-out plaatsen.

10

Uw lagen samen samenvoegen door te klikken op het tabblad "Lagen" en vervolgens "combineren" en "Samenvoegen alle" van het drop-down menu.

11

De scrapbooking lay-out opslaan door te klikken op "Bestand" en vervolgens "Save As." De lay-out een naam die zal u helpen identificeren en opslaan als een JPEG.

12

Uitprinten van uw lay-out door te klikken op "Bestand" en "Print".