Het maken van een opstartbare kopie van een harde schijf met behulp van Drive Image

Het maken van een opstartbare kopie van een harde schijf met behulp van Drive Image


Creëren en onderhouden van een computergegevens back-up is een zeer belangrijke taak voor het waarborgen van gegevensintegriteit. Elke computergebruiker moet begrijpen, ten minste op een basisniveau, het proces van het creëren van beelden van de schijf ter bescherming van belangrijke computergegevens op het gebied van persoonlijke en operationele. Het proces van het maken van een back-up schijfkopie is sterk vereenvoudigd door de vrijval van software zoals Drive Image. Zulks software verstrekken verbruiker voor volledig mirror van een harde schijf met slechts een paar muisklikken.

Instructies

1

Lanceren van Drive Image van de geïnstalleerde locatie.

2

Klik op de knop "Create Image" onder het menu "Actie" in het hoofdvenster.

3

Klik met de linkermuisknop de stations die u wilt back-up uit de lijst en druk op de knop "Volgende".

4

Selecteer een bestemming waar de station-up wordt gemaakt van het navigatie venster. Dit zou ideaal zijn een aparte harde schijf zonder gegevens daarop.

5

Stel de imaging in voor "Append wijzigingen differentieel aan de bestaande afbeelding." Dit zal zorgen voor latere wijzigingen eenvoudig worden toegevoegd aan de afbeelding in plaats van hele nieuwe beelden worden gemaakt op een later tijdstip.

6

Een wachtwoord instellen voor de huidige afbeelding desgewenst en klik op de knop "Volgende". Hiermee voorkomt u dat gebruik van het station-exemplaar door onbevoegde gebruikers.

7

Klik op de "Start" knop om te beginnen met de procedure. Dit proces duurt enkele minuten tot enkele uren, afhankelijk van de grootte van de schijf wordt gekopieerd en de snelheid van de harde schijven die het tussen wordt gekopieerd. Er verschijnt een dialoogvenster informeren u wanneer het proces is voltooid.