Het maken van een geanimeerde GIF met Photoshop CS3

Het maken van een geanimeerde GIF met Photoshop CS3


Animatie is een van de beste manieren om te vangen de ogen van de bezoekers van een website. Beweging is altijd meer dan platte, onbewogen grafische aantrekkelijk. Hoewel een GIF-bestand een beetje oud ouderwets in vergelijking met flash-animatie lijkt misschien, heeft het het voordeel van eenvoud. De gemiddelde persoon kan gemakkelijk hun eigen GIF-animatie maken Bezoekers moeten daarnaast niet Flash hebt geïnstalleerd om het te bekijken. Een uitstekend programma voor het maken van een geanimeerde GIF is Adobe Photoshop CS3.

Instructies

1

Een reeks van beelden die u gebruiken willen zou om uw geanimeerd GIF-bestand op uw computer door deze te kopiëren van een digitale bron, zoals een camera of SD-kaart of door het scannen van hen in te laden.

2

Open Photoshop CS3. Selecteer "File" en klik op 'Openen'. In het dialoogvenster dat wordt geopend, de pixels breedte en hoogte maken wat je wilt voor uw animatie, houdend in mening dat hoe groter de animatie is, hoe langzamer de pagina wordt geladen. 100 x 100 pixels is een goed compromis. Noem deze "animatie" en klik op OK."

3

Selecteer "File" menu en klik op 'Openen'. In het dialoogvenster dat wordt geopend, bladert u naar de eerste afbeelding die u wilt gebruiken in uw animatie en open het. Kies "Selecteer" in het menu en klik op "Select" All." Gebruik de methode "Kopiëren" en "Plakken" om deze afbeelding in het document "animatie". Herhaal dit om in al uw foto's.

4

Selecteer "Venster" uit het menu en klik op "Animatie." Hiermee opent u een tijdlijn aan de onderkant. Klik op de drop-down pijl in de rechterhoek van de tijdlijn en kies "Frames maken van lagen."

5

Ga naar de onderkant van de frames en de duur die u wilt laten verschijnen in de animatie. Vervolgens opslaan Selecteer "File" en klik"voor Web of animatie." Er verschijnt een nieuw dialoogvenster.

6

Merk naar de vijl type GIF en klik op "Opslaan". Naam van uw bestand en sla het op.