Het instellen van Groepsbeleid voor Windows Explorer-optiesDe groepsbeleidsobjecten (GPO) voorzien Windows-domeinbeheerders in de mogelijkheid om controle van netwerkactiviteit. Dit omvat activiteit voor Windows Verkenner, dat is de belangrijkste interface op een Windows-clientcomputer. De editor van GPO is een onderdeel van een Windows server-besturingssysteem, en u in- of uitschakelen machine Gebruikersopties. U kunt mix en match van beleid, zodat u het netwerk voorzien van een veilige en handige omgeving voor uw gebruikers.

Instructies

1

Klik op de Windows "Start" knop op uw windowsserver en selecteer "Alle programma's." Klik op "Systeembeheer" en klik vervolgens op "Group Policy Editor." Hiermee opent u de hoofdconsole-module voor het groepsbeleidsobject.

2

Klik op het plusteken (+) naast het pictogram van de "De configuratie van de gebruiker" aan de linkerzijde van het venster. Een lijst met opties wordt weergegeven. Klik op "Administrative Templates", vervolgens klikt u op 'Windows Components' en klik vervolgens op "Windows Verkenner". Dit opent alle groepsbeleid beschikbaar voor Windows Verkenner in het middenvenster van de details.

3

Dubbelklik op een van de beleidsterreinen die u wilt bewerken. Bijvoorbeeld, als u stations in het hoofdvenster van de "My Computer" voor gebruikers verbergen wilt, dubbelklik op het beleid met het label "Opgegeven stations verbergen in deze Computer." Een configuratie tweespraak venster wordt geopend.

4

Selecteer "Enable" of "Uitschakelen". Als u toestaan de activiteit wilt, selecteer "Enable". Als u toestaan de activiteit op het bureaublad van de gebruiker wilt, uitgezocht "Ontredderen"

5

Klik op "OK" in het dialoogvenster configuratievenster als uw wijzigingen wilt opslaan. De wijzigingen gelden voor alle gebruikers in uw netwerk, en het beleid wordt geïmplementeerd door de server onmiddellijk.