Het instellen van een Batch-proces in Adobe Fireworks

Instellen van een batch-proces in Adobe Fireworks CS3 kunt u opdrachten naar meerdere verschillende bestanden in één keer toepassen. Dit is een tijdbesparende optie die kan worden gebruikt om de bestanden wijzigen en deze vervolgens automatisch opslaan. Lees de volgende stappen uit om erachter te komen hoe u een batchproces in Adobe Fireworks kunt instellen.

Instructies

1

Start Adobe Fireworks CS3, kies het menu "Bestand" en klik op "Batch Process" om de "Partij"-dialoogvenster te openen.

2

Gebruik de 'Zoeken in' drop-down lijst boven aan het dialoogvenster "Batch" om te bladeren en selecteert u het eerste bestand dat u batchproces wilt. Selecteer het bestand in het dialoogvenster en klik op de knop 'Toevoegen' in de buurt van de rechterbenedenhoek van het dialoogvenster.

3

Doorgaan met het selecteren van de bestanden die u toevoegen aan de batchproces wilt, te klikken op de knop "Add" na het selecteren van elkaar. Klik op de knop "Volgende" wanneer u bent klaar voor het toevoegen van alle bestanden die u wilt worden opgenomen. Het dialoogvenster "batchproces" wordt geopend.

4

Selecteer een opdracht moet worden toegepast op alle bestanden in de batchproces uit de optielijst van "Bad". Klik op de knop "Add" toe te voegen aan de lijst "Opnemen in batch". Aanvullende instellingen voor die opdracht kunnen worden weergegeven aan de onderkant van het dialoogvenster. Stel de gewenste extra opties en doorgaan met het toevoegen van alle extra opdrachten.

5

Klik op de knop "Volgende" om naar de volgende stap in de batchproces.

6

Kies een optie voor "Batch output" en kies als u zou willen maken van een back-up voor de nieuwe bestanden.

7

Gebruik de "Batch" knop aan de onderkant van het dialoogvenster "batchproces" om te beginnen de bestanden batching. Klik op de "OK" knop zodra het klaar is. De bestanden in de batchproces zijn bewerkt en opgeslagen op de locatie die u hebt opgegeven.