Het installeren van een tweede SATA harde schijf in Vista

Het installeren van een tweede SATA harde schijf in Vista


De SATA (Serial ATA) interface kan de overdracht van gegevens veel sneller dan de oudere IDE-schijven. Moederborden die ondersteuning bieden voor SATA-schijven hebben meer dan één SATA-poort, waarmee een extra SATA-schijven op uw computer. Als programma's, video en audio bestanden worden groter, het vergroten van de opslagcapaciteit op uw computer is belangrijk. Het toevoegen van een tweede SATA is harde schijf een gemakkelijke manier om uw opslagcapaciteit vergroten.

Instructies

1

Uitgeschakeld en ontkoppel de stroomvoorziening van de computer.

2

Leg de computer op zijn kant en verwijder de schroeven of de duimschroeven dat zijn bedrijf het zijpaneel van de computer zaak in de plaats.

3

Uw bestaande vaste schijf vinden. Verwijder de SATA en stroomkabel vanaf de achterkant van de harde schijf en de harde schijf kooi.

4

Schuif de nieuwe SATA harde schijf in een van de montagebeugels op de harde schijf kooi. Meestal is de volgende beschikbare harde schijf beugel ligt direct onder uw bestaande harde aandrijving.

5

Hiermee lijnt u de harde schijf met de gaten in de beugel en schroef in de harde schijf. Zodra de harde schijf veilig is, plaatst u de harde schijf kooi terug in de computer.

6

Zoek een SATA-voedingskabel uit uw stopcontact en sluit deze aan op de harde schijf. De stroomkabel moet vier draden met een kleine zwarte kunststof plug aan het einde van het.

7

Zoek de SATA-poorten op het moederbord. De SATA-poorten zijn rood, klein vierkant plastic poorten meestal in de buurt van de voorkant van de behuizing van uw computer. Sluit één uiteinde van de SATA-kabel die bij uw nieuwe harde schijf geleverd in een van de SATA-poorten en het andere uiteinde op de nieuwe harde schijf.

8

Sluit uw bestaande harde schijf en de computer opnieuw opstarten. Wanneer u zich bij Vista aanmeldt, herkent de nieuwe hardware en wordt u gevraagd te installeren van de stuurprogramma's voor de nieuwe hardware. Plaats de installatie-CD die bij uw nieuwe harde schijf is geleverd en de stuurprogramma's installeren.