Het inschakelen van een VLAN

Het inschakelen van een VLAN


Virtual local area network of VLAN's, maken het mogelijk gegevens transmissies moeten worden gecodeerd als behorend tot een bepaald netwerk. Het Instituut voor Electrical and Electronics Engineers (IEEE) 802.1Q document biedt een standaard voor een programmeerbare Ethernet-switch maken VLAN's compatibel met andere switches. De schakeloptie-configuraties verschillen, maar de fundamentele proces die VLAN's zijn ingeschakeld blijft over het algemeen hetzelfde. Een database van VLAN nummers moet worden geconfigureerd, en afzonderlijke poorten op de switch moeten worden geĆÆdentificeerd als zijnde een lid van een specifieke VLAN. Standaard zijn de meeste switchpoorten leden van VLAN nummer 1 tot aanvullende configuratie wordt toegepast.

Instructies

1

Verbinding maken met het beheer van de switchpoort. Dit kan een console verbinding, zoals in veel professionele schakelaars, of het kan worden geraadpleegd via een webinterface op vele consumenten-niveau switch/router-combinaties. Overleg met de fabrikant van de switch voor precieze instructies over het configureren van de schakelaar.

2

Een virtueel LAN-nummer toevoegen voor elk VLAN u wilt maken. Je moet toevoegen van elk van deze op elke switch in het netwerk, tenzij ze worden geconfigureerd als onderdeel van een virtuele Trunking Protocol, of VTP, domein.

3

Een VLAN toewijst aan elke poort, afhankelijk van welke apparaten u wenst op hetzelfde virtuele netwerk.

4

Configureer elke poort verbinden met andere switches, routers en wireless access points als een 802.1Q kofferbak. Deze soorten links doorsturen alle VLAN-verkeer.

5

Test de VLAN-configuratie van uw computer aan te sluiten op de havens van de verschillende VLAN's en een andere apparaten op het dezelfde VLAN pingen.

Tips & waarschuwingen

  • Sommige schakelopties consument-niveau staan niet toe dat de aangepaste definitie van VLAN nummers, maar in plaats daarvan slechts een vooraf vastgesteld bedrag van VLAN's. Zorg ervoor dat plan dienovereenkomstig als dit het geval is.
  • Voordat u VLAN's inschakelt op uw netwerk, moet u plannen hoe u wenst om uw netwerk te verdelen. Having een alomvattend plan ter plaats helpt om te voorkomen dat ingewikkeld reconfigurations als het netwerk groeit.
  • Voor elk VLAN gemaakt, hebt u een aparte subnetwerk en een middel voor het toewijzen van adressen te definiĆ«ren. Elk VLAN dient te beschikken over een Dynamic Host Control Protocol of DHCP server die is aangesloten, of anders de apparaten op het VLAN niet kunnen communiceren buiten de schakelaars.