Het inschakelen van een extern bureaublad vanaf de opdrachtregel

Het inschakelen van een extern bureaublad vanaf de opdrachtregel


De Windows Remote Desktop-toepassing is een instrument dat wordt gebruikt door beheerders voor toegang en gebruik van externe computers in een netwerk of het Internet. Extern bureaublad opent u een console op de lokale computer, verbinding maakt met een andere computer en afstandsbedieningen van de techniek van het bureaublad. Om te schakelen en een verbinding met extern bureaublad te starten, kan de beheerder een grafische interface gebruiken. Maar kan ook hij gebruiken de Schijfbesturingssysteem troepenleiding prompt.

Instructies

1

Klik op de knop Start van Windows en selecteer "Uitvoeren". Typ "cmd" in het tekstvak weergegeven en druk op de knop "Ok". Hiermee opent u de opdrachtprompt.

2

"Mstsc.exe" aangaan in de MS-DOS-prompt. Dit toont u een lijst van opties en syntaxis voor de Extern bureaublad-software.

3

"Mstsc volumelabel MyComputer/f" aangaan in de MS-DOS-prompt. "DezeComputer" vervangen door de machine van de verbinding. De "/ f" schakelaar geeft aan dat u wilt inschakelen van de software met behulp van een volledig scherm.

Tips & waarschuwingen

  • Wanneer u de MS-DOS-prompt om het extern bureaublad hebt gebruikt, bent u niet in staat de instellingen voor toekomstig gebruik op te slaan.