Het gebruik van Lightscribe met Nero 8

Als u thuis veel van DVD's of cd's branden, kunt u tijd besparen op het maken van etiketten met behulp van Lightscribe met Nero 8. LightScribe kunt u een gepersonaliseerde label rechtstreeks toevoegen aan de schijf die u maakt. Met Lightscribe jij hoeft een kleverige label als het label rechtstreeks op de schijf voor u wordt afgedrukt. Lightscribe met Nero 8 is een vrij eenvoudig proces en kan worden benaderd vanuit een paar verschillende gebieden in Nero 8.

Instructies

1

Beslis als u een full-face etiket of een gegevenslabel wilt. Aangezien Lightscribe kan worden geopend vanuit verschillende gebieden in Nero 8 u moet weten als u wilt maken een full-face label of gewoon een gegevenslabel. Sommige van de gebieden toegang alleen toestaan een van deze opties. De optie full-face label is wat lijkt op een traditionele label dat betrekking heeft op de gehele schijf waar een gegevenslabel gewoon een tekstvak op de bovenste of onderste helft van de schijf is.

2

Om te beginnen een gegevenslabel. Om een gegevenslabel kunt u opent Nero StartSmart en kies het menu "Extra's". Selecteer de optie "Lightscribe" om een gegevenslabel vanaf daar. Ook kun je een gegevenslabel via Nero Express en Nero Cover Designer.

3

Om te beginnen een full-face label. Een full-face om label te maken u moet open Nero StartSmart en kies van Nero Cover Designer. Selecteer dat u wilt maken van een nieuw document en selecteer "Lightscribe" als het type.

4

Het ontwerp van het etiket. Voor de gegevenslabel is uw enige optie om een tekstvak toevoegen. Voor de full-face label kunt u tekstvakken evenals beelden toevoegen. Klik op het pictogram van een afbeelding op uw werkbalk en blader naar de afbeelding die u wilt en klik op "Open". De muisaanwijzer verandert in een draadkruis. Klik op het etiket waar u de afbeelding wilt weergeven en het zal daar worden ingevoegd. Doe dit voor zoveel afbeeldingen als u wilt toevoegen. Als u wilt meerdere tekstvakken toevoegen is het proces hetzelfde behalve dat u op de "ABC" pictogram van de tekst op de werkbalk klikt. Een als achtergrond wilt wijzigen, kunt u klikken op 'Object' en vervolgens "Achtergrondeigenschappen." Als u wilt een achtergrond afbeelding klikt u op het tabblad "Image" invoegen en selecteer een afbeeldingsbestand in het gebied van "De bron van de afbeelding". U kunt selecteren hoe de afbeelding wordt geschaald in het gebied "Rotatie modus" en eventuele effecten toevoegen die u wilt toevoegen. Klik op "OK" wanneer u klaar bent.

5

De Lightscribe-label afdrukken. Wanneer u bent klaar om af te drukken klik uw Lightscribe-label op het pictogram Lightscribe afdrukken eigenschappen. Het is de circulaire tan icoon met een strook van licht doorheen. Uw gewenste afdrukopties instellen en invoegen van uw Lightscribe-compatibele schijf in de recorder met het label naar beneden. Klik op de knop "Afdrukken". Een voortgangsbalk verschijnt op uw scherm en wordt een bericht weergegeven wanneer het is gedaan. Klik op OK zodra u dat bericht krijgt als uw eigen Lightscribe-label is voltooid.