Het gebruik van het $-teken in Excel

Met behulp van formules in Microsoft Excel kunt u vasts hoeveelheden tijd berekenen van gegevens opslaan. U kunt verwijzen naar cellen in formules voor het berekenen van de gegevens, in plaats van te typen van de gegevenswaarde handmatig meerdere malen. Er zijn twee soorten celverwijzingen: relatieve en absolute. Relatieve celverwijzingen verwijzen naar formules die automatisch worden aangepast en verwijzen naar de overeenkomstige kolommen wanneer de formule wordt uitgebreid door de kolom. Absolute celverwijzingen verwijzen daarentegen naar slechts één cel wanneer de formule wordt uitgebreid.

Instructies

1

Typ de formule die u wilt gebruiken in een cel. Bijvoorbeeld, als u hebben een waarde van 5 in cel A1 en een lijst van gegevenspunten in kolom B die u toevoegen van 5 wilt tot, typt u = A1 + B1 in cel C1.

2

Markeer de cel met de waarde van de constante. In dit geval is cel A1 met 5 de waarde die constant en worden toegevoegd aan alle waarden in kolom B. worden zal

3

Druk op F4 op uw zoekwoord te krijgen van het $-teken. Als alternatief kunt u ook gewoon het $-teken typen door de Shift-toets ingedrukt en druk op de nummer 4 vóór de celverwijzing.

4

Plaats uw muis naar de rechterbovenhoek van de cel C1 totdat de muisaanwijzer verandert in een plusteken. De formule in kolom C slepen naar de cel die overeenkomt met de laatste gegevenspunt in kolom B.

Tips & waarschuwingen

  • Als de tabel een lange lijst van waarden bevat, kan het lang duren om te slepen van de formule van alle van de weg naar de laatste waarde. U kunt gewoon gaan naar de laatste cel waarin de formule wordt gekopieerd naar en voer de inhoud in het. Ga terug naar de bovenkant van het blad naar de cel met de formule en druk op Ctrl, Shift en de pijltoets-omlaag. Dit zal het benadrukken van het bereik. Druk vervolgens op Ctrl-D om te kopiëren van de formule naar beneden.