Het gebruik van een Tablet met Blender

Het gebruik van een Tablet met Blender


Blender is gratis grafische software die u toelaat om uw eigen 3D-art en objecten maken op uw computer. Een tablet PC kunt u uw ervaring met de Blender software te verbeteren. De Tablet PC-pen kunt u te verplaatsen en te vestigen op het oppervlak van de tablet, net alsof u op een stuk papier met een potlood tekenen waren. De pen werkt als een computermuis, geeft u de mogelijkheid om links en rechts klikken door de tablet aan te raken of met behulp van een knop aan de zijkant van de pen.

Instructies

1

De tablet van de PC USB aansluit op een USB-poort op uw computer invoegen

2

Dat uw computer kan detecteren en installeren van de stuurprogramma's voor de Tablet PC. Meestal, de computer zal deze stuurprogramma's automatisch geïnstalleerd, maar soms moet u wellicht de stuurprogramma's installeren vanaf een CD van de software of de website van de fabrikant van de Tablet PC.

3

Het punt van de Tablet PC-pen licht verplaatsen over het oppervlak van de tabel om ervoor te zorgen dat de tabel correct werkt. De muiscursor moet reageren en zich samen met de tabel-pen bewegingen bewegen.

4

Start de Blender-software op uw computer en een Blender project openen zoals u zou normaliter verrichten. De Tablet PC-pen werkt nu zoals de computermuis gewend.

5

Druk op het punt van de Tablet PC-pen op het oppervlak van de tablet gebruik opdrachten waarvoor een muis klik met de linkermuisknop, zoals selecteren van menu's of opdrachten om te bevestigen.

6

Druk op de knop aan de zijkant van de pen van de tabel gebruik opdrachten waarvoor een muis klik met de rechtermuisknop, zoals het selecteren van hoekpunten of de gezichten van uw 3D-model.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt nog steeds uw gewone computermuis op elk gewenst moment, zelfs wanneer de tablet PC is aangesloten op uw computer.