Het gebruik van een Compact Flash-kaart met ReadyBoost

ReadyBoost is een Windows-functie waarmee Windows aan een verwijderbaar opslagapparaat als een cache-apparaat gebruiken. Wanneer uw systeem geheugen of RAM, vult, slaat Windows gegevens op het apparaat ReadyBoost in plaats van op de vaste schijf van de computer op te slaan. Dit vermindert de toegang tot de schijf, het versnellen van uw computer in situaties waar het niet over voldoende geheugen beschikt. Windows kunt CompactFlash geheugenkaarten, Secure Digital geheugenkaarten of USB-flashstations als ReadyBoost apparaten. Het apparaat moet ten minste 256MB vrij geheugen en voldoende snel.

Instructies

1

De CompactFlash kaart invoegen CompactFlash-sleuf van uw computer.

2

Klik op 'Start' en 'Computer'.

3

Met de rechtermuisknop op het pictogram van het station dat overeenkomt met uw CompactFlash-schijf in de Computer-venster en selecteer 'Eigenschappen'.

4

Klik op het tabblad "ReadyBoost" aan de bovenkant van het venster Eigenschappen.

5

Klik op de "Wijden dit apparaat voor ReadyBoost"-optie als u wilt gebruiken de gehele schijf voor ReadyBoost, of selecteer de optie "Gebruik dit apparaat" en sleep de schuifregelaar naar links of naar rechts om te selecteren van een grootte als u alleen wilt gebruiken onderdeel van het apparaat voor ReadyBoost.

6

Klik op de knop "OK".

Tips & waarschuwingen

  • Verwisselbare opslagapparaten Windows automatisch gecontroleerd wanneer u deze plaatst. Als het apparaat te traag is of te weinig geheugen heeft, weergegeven ReadyBoost niet als een optie in het venster van de eigenschappen.
  • Als u de gehele CompactFlash kaart voor ReadyBoost gebruikt, verliest u de opgeslagen gegevens over het.