Het gebruik van digitale sjablonen in Adobe PhotoShop Elements

Digitale sjablonen kunnen een persoon met behulp van Adobe Photoshop Elements geven de mogelijkheid om mooie collages maken en albums zonder dat u hoeft te doen al het ontwerp zelf werken. Professionele fotografen maken vaak gebruik van deze sjablonen collage pakketten aanbieden aan hun klanten.

Instructies

1

Open Photoshop Elements door te klikken op het pictogram op uw bureaublad. Wanneer het wordt geopend, klikt u op de "Bestand" knop op de bovenkant verlaten van het scherm en selecteer "Open."

2

Ga naar de plaats waar de digitale sjabloon die u wilt gebruiken is opgeslagen. De plaats die dit is opgeslagen is afhankelijk van waar u deze hebt opgeslagen, maar vaak zal worden opgeslagen in een map met de naam 'Sjablonen'. Dit kan vaak worden gevonden door te navigeren naar de "C"-bestand, dan "Programma's" en "Digital sjablonen." Klik op de digitale sjabloon die u wilt gebruiken en het zal openen op het scherm. De sjabloon bevat een ontwerp, maar geen foto's. U moet deze zelf toevoegen.

3

De foto's toevoegen. Klik op elk leeg gebied in de sjabloon waar een foto worden moet aangesloten en selecteer "File" en vervolgens "plaatsen" om te kiezen en het plaatsen van foto's in deze ruimtes op de sjabloon.

4

De kleuren wijzigen. Als de overheersende kleur van de sjabloon één kleur is, maar de foto's zijn voorzien van een andere dominante kleur en u de twee kleuren wilt aan, klik op de achtergrond en ga dan naar 'Weergave' en klik op "Kleurenpalet". Kies de kleur in het palet dat u wilt dat de achtergrond te zijn.

5

De tekst wijzigen. Selecteer het tekstgereedschap vanuit de toolbox aan de linkerkant van de pagina en tweevoudig tikken voort naar de bestaande tekst van de sjabloon. Druk op 'Ctrl + A' en 'Ctrl + X' om de tekst te verwijderen. Typ vervolgens in uw eigen tekst.

Tips & waarschuwingen

  • Gebruiken om het lettertype en de tekengrootte wijzigen, het venster van de tekst in de werkbalk boven in het scherm.