Het gebruik van CDATA in XML

Het gebruik van CDATA in XML


Ontwikkelaars zullen soms binnen de XML-syntaxis plaatst een tekenreeks van input tussen tekengegevens, of CDATA vierkante haken. De informatie die tussen deze haakjes is geplaatst is onherkenbaar in de XML-parser. De motivatie voor het gebruik van CDATA is om ofwel speciale opmerkingen in de code of om ongeldige tekens, zoals en-teken of "<>" dat zou normaal gesproken de XML-parser crash. Als deze symbolen essentieel voor de input zijn, is vervolgens de uitvoering van CDATA een must.

Instructies

1Het gebruik van CDATA in XML


Vinden tags waar ongeldige tekens zich voordoen in uw gegevens. Dit opent het XML-bestand in een browser. Als er een ongeldig teken krijgt u een foutmelding. Let op de tag waar de fout optreedt. In het voorbeelddocument is de ' < pass >< / pass >' tags.

2

Herstellen van het veld met de CDATA. Zoek de code die de corrupte gegevens bevat. In dit voorbeeld komt voor in de "< pass > ehdjj & < / pass >" element. Om te bevestigen nogmaals het met CDATA het als volgt:
< pass ><! [CDATA [ehdjj &]] >< / pass >
Sla het bestand op nadat u de wijzigingen hebt aangebracht.

3

Controleer het bestand voor fouten weer. Open het XML-bestand in een browser en zie als u een foutmelding krijgt. In dit voorbeeld wordt het resultaat foutloos uitgevoerd. U kunt de CDATA haakjes niet zien wanneer u het XML-bestand uitvoert. Als u een andere fout als gevolg van een ongeldig teken krijgt, toepassen CDATA zo goed.

4

Nemen CDATA als onderdeel van het element. Als u constant fouten krijgen vanwege ongeldige tekens blijft, kan u wilt opnemen van CDATA in alle wachtwoordvelden. Hierdoor zou het XML-document probleemloos en kan u tijd besparen op de lange termijn. Om te doen deze converteren elke "< pass >< / pass >" element "< pass ><! [CDATA []] >< / pass >. "

5

CDATA gebruiken voor notities. Als u wilt speciale notities naast een gegevensitem toevoegen en niet hoeft te maken over ongeldige tekens, typt u de notities binnen CDATA. Bijvoorbeeld, als de gegevens voor een item van de input verouderd is kan deze worden opgegeven met CDATA. Het onderstaande voorbeeld geeft aan dat de student de staat van oorsprong onjuist is. U moet typen de CDATA notitie naast de ingang.
< student_info >
< naam > Mary William < / naam >
< staat > New Jersey <! [CDATA [<<!! NIET CORRECT! >>]] >< / state >
< tel > 555-7979 < / tel >
< pass > ehdf < / pass >
< / student_info >

Tips & waarschuwingen

  • Als u een op maat gemaakte XML generator kunt u bepaalde velden worden weergegeven tussen CDATA haakjes standaard program.
  • Dit artikel demonstreert hoe te nemen CDATA in een XML-document die speciale tekens tussen de wachtwoord-tag bevat evenals laat zien hoe u CDATA voor speciale notities toevoegen.
  • Internet Explorer vertoont de haken CDATA in de XML-uitvoer. Mozilla niet.