Het controleren van de Status van een Motorola SURFboard

De Motorola Surfboard kabelmodem bevat een ingebouwde interface beschikbaar gemaakt via de firmware. Deze interface kunt u de status van het apparaat controleren en is nuttig voor het oplossen van situaties. Het biedt potentieel nuttige informatie zodat u of uw serviceprovider voor het oplossen van een probleem met de netwerkconnectiviteit. Toegang van de surfplank interface met behulp van de webbrowser op uw computer.

Instructies

1

Start uw webbrowser. Klik in de adresbalk en markeer welk adres er wordt weergegeven. Druk op de "Backspace" toets te wissen.

2

Typ "192.168.100.1" en druk op "Enter". Hiermee opent u de surfplank Configuration Manager.

3

Klik op het tabblad van de "Status" aan de bovenkant. Dit biedt alle status-gerelateerde informatie met betrekking tot het opstarten van uw modem. De kolom "Taak" geeft het proces en de status in de kolom "Status". Als er een probleem bestaat met een van de taken, verschijnt het woord 'Mislukt' op de kolom "Status". Neem contact op met uw provider als één of alle van deze shows als 'Mislukt'.

4

Klik op het tabblad "Signaal". Dit biedt u met het huidige niveau van het signaal van uw Surfboard. In sommige situaties probleemoplossing kan klantenservice van uw provider vragen om deze nummers tijdens een telefoongesprek ondersteuning.

5

Klik op het tabblad "Configuratie". Deze pagina bevat functies die zijn gebruikt voor het opnieuw opstarten of opnieuw instellen van uw modem. Klik op de reset van de modem naar de fabrieksinstellingen "Reset alle standaardinstellingen" knop, en druk op de knop "Herstarten kabelmodem" opnieuw op te starten van de modem.

6

Klik op de "Logs" tab. Deze pagina bevat de logboeken van de fout en informatie met betrekking tot de status van uw modem. In sommige gevallen kan een modem technicus verzoeken u deze informatie te verschaffen.

7

Klik op de "Help"-tab. De informatie bij de bovenkant van deze pagina vermeldt alle de versiegegevens van de software en de hardware van uw modem. Dit kan worden gebruikt bij het oplossen van om te zien als de modem heeft nagelaten te nemen, een update van uw provider.

8

Sluit uw browser van het Web om te sluiten van de surfplank Configuration Manager.