Het bewerken van een MKV-bestand

Het bewerken van een MKV-bestand


MKV is een bestandsindeling die wordt gebruikt voor codering van digitale video. Terwijl MKV bestanden kunnen worden gestreamd via bepaalde mediaspelers en geüpload naar mobiele apparaten, is de video niet typisch bewerkt in de oorspronkelijke indeling. Vanwege de gespecialiseerde aard, wordt een MKV-bestand meestal omgezet in een ander ras van digitale video, voordat het wordt bewerkt. De media wordt niet ondersteund door de populaire video-editing applicaties zoals Windows Movie Maker, Roxio Creator, Adobe Premiere, QuickTime Pro en Final Cut. Avidemux, een gratis video afspeel- en bewerkingsprogramma, is echter een uitzondering. Naast het bewerken van MKV bestanden, is Avidemux ook geschikt voor het opslaan van hen in hun oorspronkelijke indeling.

Instructies

1

Download en installeer Avidemux. De toepassing kan worden verkregen vanuit de software Auteur (zie bronnen).

2

Avidemux lanceren. Ga naar "File" menu programma en selecteer "Open..." Blader naar de MKV-bestand in het dialoogvenster bestand selecteren. Selecteer de video en klik op "Open." De media zullen worden geladen in het programma.

3

Ga naar beeldmateriaal in de MKV-bestand dat moet worden verwijderd. Beweeg het hoofd van de spelen op de tijdlijn van de clip naar het begin van de beelden. Klik op het pictogram "Marker A". Beweeg het hoofd van de spelen op de clip tijdlijn aan het einde van de beelden. Klik op het pictogram "Marker B". Ga naar "Edit" en selecteer "Verwijderen".

4

Ga naar beeldmateriaal in het MKV bestand dat moet worden herhaald. Beweeg het hoofd van de spelen op de tijdlijn van de clip naar het begin van de beelden. Klik op het pictogram "Marker A". Beweeg het hoofd van de spelen op de clip tijdlijn aan het einde van de beelden. Klik op het pictogram "Marker B". Ga naar 'Bewerken' en selecteer 'Copy'. Beweeg het hoofd van de spelen op de clip tijdlijn naar de invoegpositie van het gekopieerde materiaal. Ga naar "Bewerken" en kies "Plakken".

5

Ga naar beeldmateriaal in de MKV-bestand dat moet worden opnieuw rangschikken. Beweeg het hoofd van de spelen op de tijdlijn van de clip naar het begin van de beelden. Klik op het pictogram "Marker A". Beweeg het hoofd van de spelen op de clip tijdlijn aan het einde van de beelden. Klik op het pictogram "Marker B". Ga naar "Edit" en selecteer "Cut". Beweeg het hoofd van de spelen op de clip tijdlijn naar de invoegpositie van de gesneden beelden. Ga naar "Bewerken" en kies "Plakken".

6

Omgekeerde ongewenste wijzigen door te gaan naar "Edit" en selecteren "Reset bewerkingen."

7

Render wijzigt door te gaan naar "File", "Opslaan" te kiezen en de optie "Opslaan Video" te kiezen. Doel een opslaan bestemming in het bestand opslaan in het dialoogvenster. Wijzig de naam van de bewerkte video in het veld "Bestandsnaam". Gebruik de bestandsextensie .mkv. Klik op "Opslaan".

Tips & waarschuwingen

  • Avidemux kan worden geïnstalleerd op besturingssystemen Windows, Mac OS X en Linux.
  • De volgende media-spelers afspelen ondersteuning voor MKV bestanden: DivX Player, MPlayer, VLC, Media Player Classic, QuickTime (met Perian Component) en Windows Media Player (met Matroska DirectShow pack).
  • MKV bestanden kunnen worden geüpload naar de Pocket PC, Symbian en Palm mobiele apparaten.