Het bewerken van de Arabische tekst

Het bewerken van de Arabische tekst


Arabisch is een taal die gebruikmaakt van een set tekens die was afgeleid van het Rethymnon-script. Arabisch wordt van rechts naar links geschreven en verschillende landen in Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika Arabisch schrift gebruiken. Windows bevat instellingen voor het toetsenbord waarmee u typt Arabisch schrift uit vele landen die Arabische toetsenborden gebruiken. U kunt typen en bewerken van Arabische tekens op uw computer door het veranderen van de instellingen in het Configuratiescherm van uw computer zonder dat u hoeft geen extra software te downloaden.

Instructies

1

Klik op de knop "Start" op de onderst-juiste hoek van uw scherm. Klik op het menu dat verschijnt, op "Control Panel" aan de linkerzijde van uw scherm.

2

Klik op "Regio en taal" uit het menu dat op uw scherm verschijnt.

3

Klik op de tab "Toetsenborden en talen" uit het menu dat verschijnt, klik op de knop "Toetsenborden wijzigen".

4

Klik op de knop 'Toevoegen' onder de kop "Geïnstalleerde services". Het Arabisch toetsenbord dat u wilt gebruiken uit de lijst met regio's die pop-up, selecteer "Arabisch (101)." Druk op de knop "Ok". Klik op de knop "Ok" op het volgende venster dat verschijnt uw instellingen op te slaan.

5

Klik op de "Nl"-knop op de taalbalk. De language bar worden aan de bovenkant van het scherm of in de rechterbenedenhoek van uw scherm, afhankelijk van of u de taalbalk op uw computer ingeschakeld hebt. Selecteer de optie "AR".

Tips & waarschuwingen

  • Arabische toetsenborden kan verschillen tussen Arabisch sprekende landen, dus Selecteer het toetsenbord uit de regio die u meest vertrouwd met bent.