Het afdrukken van bestanden in Windows VerkennerEen efficiënte manier voor het afdrukken van verschillende bestanden gegenereerd door verschillende programma's is het gebruik van Windows Verkenner. Windows Verkenner wordt een bestand gegenereerd op basis van een softwareprogramma dat op uw computer is geïnstalleerd door dat programma openen, afdrukken van het bestand dat u hebt geselecteerd en vervolgens het programma te sluiten afgedrukt. Op deze manier, bijvoorbeeld, kunt u een Word-bestand, een Excel-bestand en een Adobe Acrobat bestand selecteren en Windows Verkenner geeft alle drie achter elkaar voor u. Deze automatische functie elimineert de noodzaak om apart een programma opent, opent u het document, afdrukken van het document, sluit het programma en dan opent het volgende programma en herhaal het proces.

Instructies

1

Selecteer een standaardprinter. Klik op "Start" en selecteer "Configuratiescherm". In het control panel voor Windows 7, onder "Hardware en geluid," Kies "weergave apparaten en printers" en selecteer een standaardprinter. Terwijl de meeste software programma's de optie om te selecteren van een printer bieden voordat het afdrukken begint, wordt Windows Verkenner automatisch de standaardprinter gebruikt. Bijvoorbeeld, als u onlangs een document met behulp van Adobe PDF als uw geselecteerde printer afgedrukt hebt, zal afdrukken van een document vanuit Windows Verkenner resulteren in een PDF-bestand.

2

Controleer of het programma dat het bestand heeft gegenereerd op uw computer is geïnstalleerd. Een document wilt afdrukken, opent Windows Verkenner het softwareprogramma die het gegenereerd en dan sluit het programma. Als het programma niet is geïnstalleerd op uw computer, Windows Verkenner het bestand wordt niet afgedrukt.

3

Selecteer het bestand dat moet worden afgedrukt. Wijs in Windows Verkenner naar het bestand dat u wilt afdrukken met de muis, klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Afdrukken' uit het venstermenu. Als u wilt afdrukken van meerdere documenten, de "Ctrl" toets ingedrukt en klik eenmaal op elk document dat u wilt afdrukken. Nadat al uw documenten hebt geselecteerd, de "Ctrl"-toets loslaat, verifiëren dat de muis de knop met ten minste één van de geselecteerde bestanden aanwijst, met de rechtermuisknop op en kies "Afdrukken".

Tips & waarschuwingen

  • Als Adobe PDF de standaardprinter is, zal u worden gevraagd een naam van het nieuwe PDF-bestand te.
  • In het deelvenster beheer met de rechtermuisknop op de standaardprinter en kies "Printing preferences" te selecteren van oriëntatie, aantal exemplaren, enzovoort.
  • Excel-werkbladen kunnen meerdere werkbladen bevatten. Wanneer u afdrukt, wordt alleen het geselecteerde werkblad (het laatste werkblad u gewerkt voordat het bestand wordt gesloten) afgedrukt in Windows Verkenner.