Het aanpassen van meerdere Frames in Photoshop

Het aanpassen van meerdere Frames in Photoshop


Meestal het maken van animaties moet werken met talrijke frames om beweging en effecten te produceren. Afzonderlijke frames in een lange animatie bewerken kan erg onhandig zijn. Photoshop vereenvoudigt het proces door te laten u meerdere frames selecteren en gelijktijdig bewerken. Geselecteerde frames hoeft niet te lopen in volgorde--kunt u verschillende frames in de animatie. Een blauwe rand geeft de geselecteerde frames en wijzigingen die u aanbrengt zal alleen van invloed op die punten in de animatie.

Instructies

1

Klik op "Bestand" en "Open." Selecteer het bestand dat de animatie bevat en klik vervolgens op 'Openen'.

2

Klik op "Venster" en vervolgens "Animatie" om te openen de "animatie panel." Als u de "Extended" versie van Photoshop gebruikt, controleert u of dat het deelvenster is ingesteld op "Frame-modus" door te kijken van het panel tab. Klik op het pictogram bevindt zich op de onderst-juiste hoek van het deelvenster om te veranderen van zijn mode, indien nodig.

3

Klik op een frame om dit te selecteren.

4

Houd de "Shift"-toets ingedrukt en klik op een ander frame om te selecteren alle aaneengesloten frames, of de "Ctrl" ingedrukt meerdere willekeurige frames wilt selecteren.

5

Pas de animatie met gebruik van het deelvenster Lagen en Photoshop zullen alle van de geselecteerde frames bijwerken.

Tips & waarschuwingen

  • Druk op de toets "Ctrl" en klik op afzonderlijke frames om uit te schakelen hen.
  • Alle frames selecteren door op het pictogram voor het menu in de rechterbovenhoek van het deelvenster te klikken en te kiezen "Selecteer alle Frames."