Het aanpassen van de resolutie van het scherm van de Computer

De meeste computers worden geleverd met de schermresolutie instellen voor 800 x 600, die op bijna elke monitor kunnen worden weergegeven. Echter, moet u wellicht de resolutie-instelling wijzigen om verschillende redenen, zoals voor een grotere monitor of kleinere lettertypen in een beter leesbaar formaat weergeven. Ga als volgt te werk om de schermresolutie op uw beeldscherm te wijzigen.

Instructies

1

Klik met de rechtermuisknop op een duidelijke gebied op het bureaublad weergeven.

2

Kies "Eigenschappen" uit het drop-down menu. Selecteer het laatste lusje bij de bovenkant van het formulier; wel de titel 'instellingen.

3

Navigeer naar de kant van de linkerbenedenhoek van het formulier, naar een frame met het label "Schermresolutie" met een schuifbalk in het.

4

Verplaats de dia bar naar links om de resolutie te verlagen of naar rechts om de resolutie te verhogen. Klik op 'OK'.

5

Klik op "Ja" in het dialoogvenster dat verschijnt. Selecteer "OK."

Tips & waarschuwingen

  • Scherm resolutie nummers werken in een omgekeerde manier. Hoe groter het aantal, hoe kleiner het lettertype en scherper de resolutie, hoewel niet alle videokaarten en monitoren kunnen alle resoluties steunen. Als u een resolutie hebt geselecteerd dat de videokaart of de monitor is niet steunen, ziet u een bericht en een optie om te keren het proces en hervatten van de huidige instelling.
  • Als het scherm zwart gaat en wordt niet hersteld, of druk op de "Esc" toets of wacht 15 seconden voor Windows automatisch de vorige instellingen herstellen.