Het aanpassen van de menutab van een sjabloon in Word 2007

Word 2007 biedt gebruikers een verscheidenheid van aanpassingsfuncties, met inbegrip van de mogelijkheid om uw eigen sjabloon met uw eigen menu tab options. De standaardinstellingen in Word zijn oke voor sommige gebruikers, maar voor degenen die vaak gebruik maken van functies die niet op het tabblad menu standaard aanpassen van uw eigen menutab en op te slaan als een sjabloon gunstig zou kunnen zijn. De procedure voor het aanpassen van een sjabloon menutab in Word 2007 is relatief eenvoudig zodra geleerd.

Instructies

1

Laden van Word 2007 en open een nieuw, leeg document.

2

Klik met de rechtermuisknop op het tabblad menu, en selecteer "Werkbalk Snelle toegang aanpassen" in het drop-down menu dat verschijnt.

3

Klik op het drop-down menu gelegen onder "de werkbalk Snelle toegang aanpassen:" en selecteer "voor het huidige document" aan uw menuopties op het tabblad aanpassingen gelden alleen voor de sjabloon die u maakt.

4

Kies uit waar u kiezen van opdrachten willen zou door te klikken op het drop-down menu gelegen onder "Kies opdrachten uit:" en selecteer het type opdrachten dat u wenst toe te voegen aan het tabblad menu, zoals 'Home tabblad opdrachten' en "Populaire opdrachten."

5

Toevoegen-opdrachten naar het menu tabblad door ze uit de linker kolom te selecteren en vervolgens te klikken op "Add". Opdrachten uit het tabblad menu verwijderen door deze te selecteren in de rechterkolom en klik vervolgens op "Verwijderen".

6

Klik op "opslaan als" en vervolgens "Word-sjabloon" naar uw aangepaste menutab opslaan in een sjabloon voor toekomstig gebruik.

Tips & waarschuwingen

  • Laat de optie onder "Werkbalk Snelle toegang aanpassen" ingesteld op "Voor alle documenten (standaard)" als u wenst uw aangepaste menutab om te worden toegepast op alle toekomstige documenten en niet alleen uw sjabloon.
  • Pas op voor het verwijderen van vaak gebruikte functies, zulke zoals "Save" en "" vanaf het tabblad menu afdrukken voor u zal waarschijnlijk gebruiken ze meest.