Gratis harde schijf Recovery Tools

Gratis harde schijf Recovery Tools


Als het gaat om het computergebruik, is informatie de drijvende kracht van de industrie. Verlies van gegevens kan resulteren in om het even wat van verlies van een jeugdherinnering opgeslagen als een afbeelding op een harde schijf te grote bedrijven gaan failliet. Hulpprogramma's die met succes het herstellen van gegevens vanaf een harde schijf zijn vaak erg duur. Echter, u hoeft niet te worden uitgebreid om uw dossiers terug te krijgen. Er zijn veel gratis harde schijf recovery tools die er die de klus te klaren krijgt.

TestDisk

U kunt met de vele opties voor gegevensherstel op alleen herstellen afzonderlijke bestanden, vaak van binnen het werkende systeem zelf. Als de gehele schijf beschadigd is, echter, bent je uit geluk. TestDisk herstelt hele partities, zolang ze verloren als gevolg van een software-probleem. Zoals de meeste oplossingen van de gegevensterugwinning van de bestand, zal het niet terugzetten als gevolg van een hardwareprobleem. Gegevensverlies door een hardwarefout vereist meestal professionele apparatuur om te herstellen. Naast het herstel partities, kan deze software ook merk schijven bootable als ze gestopt opstarten. In tegenstelling tot vele oplossingen van de gegevensterugwinning die alleen NTFS-partities kunnen terugzetten, heeft TestDisk de mogelijkheid om gegevens te herstellen van een groot aantal bestandssystemen, met inbegrip van degenen die op Linux, BSD en Mac OS X draaien.

PC Inspector File Recovery

PC Inspector zoekt automatisch beschadigde partities, zelfs als ze een opstartsector missen. Beschadigd bestand headers kunnen worden gereconstrueerd, waardoor corrupte bestanden alsook worden hersteld. Dit is bijzonder nuttig, zoals vele andere oplossingen van de gegevensterugwinning niet deze functie bieden. Helaas, PC opzichter slechts ondersteunt NTFS- en FAT-partities, waardoor nutteloos voor de meeste niet-Windows-besturingssystemen. Dit programma draait op Windows, maar biedt geen ondersteuning voor Vista. Om te mijden dit, is het mogelijk om uw harde schijf in een externe behuizing en sluit deze dan aan een machine die kan uitvoeren deze software.

R-Linux

R-Linux is speciaal ontworpen voor het herstellen van bestanden van Linux-bestandssystemen. Vreemd genoeg echter moet dit programma worden uitgevoerd vanaf een Windows-computer. In plaats van een loutere gegevens terugwinningsnut, omvat R-Linux een hex-editor, waarmee u handmatig te kijken naar de gegevens die zijn opgeslagen op uw schijf. Het biedt ook schijfweergave utilities, die worden gebruikt voor back-up en opslag doeleinden. In tegenstelling tot de schijven die alleen herstellen partities die beschadigd waren omwille van de software, kan deze tool herstellen bestanden ondanks slechte sectoren op een schijf. Als uw harde schijf letterlijk ontbreekt, wellicht u nog steeds een kans om het opslaan van uw gegevens.