Google Analytics maakt gebruik van verwijzingskoppelingen?Google Analytics biedt websitebeheerders de mogelijkheid om te controleren met behulp van verschillende soorten meting van de prestaties van de site. Het gaat hierbij om zien hoeveel bezoeken en hits een site elke dag ontvangt, zien welke pagina's van de site krijgen verkeer en zien waar het verkeer vandaan. Het deel van de Google Analytics waar u verkeer kunt controleren bevat informatie over verwijzingskoppelingen die u gebruiken kunt om te zien welke sites zijn het verzenden van verkeer naar uw site.

Site profielen

Wanneer u zich bij Google Analytics aanmeldt, wordt u voorgesteld met een lijst met profielen voor de sites die u hebt toegevoegd aan uw account bijhouden. U kunt verkeer broninformatie voor elk van deze sites bekijken. Door te klikken op een link naar een van de sites van uw account of uit het drop-downmenu van rapporten weergeven kiest, kunt u de bezoeken die uw site heeft ontvangen in de afgelopen maand in grafische vorm, samen met links naar diverse andere maten voor de site, met inbegrip van Verkeersbronnen.

Verkeersbronnen

Het gedeelte van de bronnen van verkeer voor een Google Analytics-site wordt weergegeven in het hoofdmenu voor het profiel van de site. Op de hoofdpagina van de site ziet u een overzicht van het percentage van de site het verkeer afkomstig van beide zoekmachines en verwijzende sites; deze informatie wordt ook gepresenteerd in een cirkeldiagram op de pagina. Hieronder het cirkeldiagram is een lijst van de verkeersbronnen van de hoogste voor de site.

Traffic Report

Om te zien gedetailleerde gegevens over het Verkeersbronnen voor een site, kunt u klikken op de "volledige rapport weergeven" koppeling in het gedeelte Verkeersbronnen Top in de overzichtspagina van de site-profiel. Afhankelijk van uw instellingen, kunt u het aantal rijen dat tegelijk wordt weergegeven door een optie van de "Toon rijen" drop-down lijst aanpassen. De lijst geeft het adres van de website van elke bron van het verkeer en het aantal bezoeken van die bron en aanvullende informatie over de tijd elk bezoek duurde. Het lijstoverzicht verkeer omvat zowel zoekmachines als verwijzingskoppelingen.

Verwijzers

Tijdens het surfen op de lijst van de verkeersbronnen in een Google Analytics-account, kunt u onmiddellijk herkennen welke records zijn voor verwijzingskoppelingen door op zoek naar de tekst "/ verwijzing" onmiddellijk nadat de websiteadressen weergegeven. Hoewel de lijst geeft aan elke verwijzer uw site ontvangen verkeer van, het alleen maakt een lijst de hoofdsite adres in plaats van specifieke pagina's. Dit betekent dat u kunt zien welke websites hebt gekoppeld aan uw site, maar niet de specifieke pagina's op deze websites met een link naar uw site. Door te klikken op een van de items in de lijst Bron/Medium, kunt u verdere details voor een bepaalde referrer, met inbegrip van een grafische weergave van uw site bezoeken vanuit dat verwijzer.