Geschiedenis van Online aandelenhandel

Geschiedenis van Online aandelenhandel


Het is moeilijk te geloven dat in één keer, niemand een bestelling geplaatst zonder te praten met een makelaar. Het is nog moeilijker om te veronderstellen dat de gemiddelde persoon had geen toegang tot het web voor hun persoonlijk gebruik voordat 1979. Bedrijven gebruikte het, in feite, CompuServe werd een leider in het verstrekken van diensten aan de financiële sector door het koppelen van commerciële feeds samen om een offerte systeem en financiële informatie aan Wall Street.

Geschiedenis

Voor 1979, toen CompuServe MicroNET aan consumenten verkocht, geen enkel individu gebruikt het net, net bedrijven. MicroNET, de retail-tak van CompuServe, een stopcontact gevonden bij Radio Shack en verwierf al snel breed beroep en het goed voor meer dan 50 procent van de inkomsten van de onderneming van het jaar 1987 het terug de naam van het bovenliggende, CompuServe toen. De bron, de concurrent die ook begon in 1979, groeide snel. Echter, CompuServe kocht ze in 1989.

Tijdsbestek

Stel je het enthousiasme van Bernie Newcomb toen Phil Porter zijn idee deelde over de handel van de voorraad op een personal computer terug in 1980. Newcomb begrepen programmering en ontwikkeld noodzakelijk degene met succes een voorraad handel. Een tandarts in Michigan, en maakte de eerste voorraad handel op 11 juli 1983. Dit was de eerste handel voor het bedrijf handelPlus. Het duurde 9 jaren voordat het bedrijf werd de naam van de snelst groeiende bedrijf in Silicon Valley en door 1996, handelPlus kreeg de nieuwe naam E-Trade Group.

Functies

Andere bedrijven betrad de markt voor de consument aandelenhandel. Eerste Omaha Securities, Inc werd een clearing-makelaar in 1983. Het veranderde haar naam in Accutrade. Later wanneer ze deel uit van een holding in 1987 maakten de naam nogmaals gewijzigd tot TransTerra bedrijf Inc 1987 en werd uiteindelijk AmeriTrade in 1996. Het bood de eerste bestelsysteem via de druktoetsen telefoon in 1988. Langzaam begonnen met de noodzaak van de makelaar te lijken minder belangrijk.

Overwegingen

Bernie Newcomb en Phil Porter splitsen als partners en Porter begon een nieuw bedrijf, E-handel groep. E-handel effecten was een dochteronderneming en de voornaamste reden voor het bedrijf. Het aangeboden diensten aan het publiek, waardoor handel op zowel Amerika Online en CompuServe. Later toen het bedrijf sterk groeide, van 1996, het publiek en de gewijzigde ging de naam tot en met E * Trade Financial.

Effecten

De markt gets bullish voor de jaren 1990. Dit feit, in combinatie met de lagere kosten van toegang tot het Internet begon te rijden van het gebruik van het Internet. Communicatie via e-mail en volledige toegang tot het web de overgang gemakkelijk gemaakt voor miljoenen mensen. Nu moest ze niet langer een makelaar bellen of een afspraak. Het Web is open 24 uur per dag en de markt was warm. Door januari 1996, AmeriTrade geïntroduceerd "Accutrade for Windows" en de eerste eBroker ontwikkeld.

Voordelen

Huizen van de discount brokerage groeide, evenals online handel. Schwab, één van de vernieuwers van de discount brokerage diensten, aangeboden de eerste 24 uur offerte-service aan clients in 1980. Door het jaar 1996 boden levende handel op het web. Andere bedrijven sprong ook in de actie. Het Amerikaanse publiek werd verliefd op online handel omdat zelfs een idioot kan make money in de aandelenmarkt tijdens de overdreven bullish 1990 's. De kosten van een handel werd drastisch verlaagd. In het begin was een $24 handel prachtig. Echter, naarmate bedrijven meer web-gebaseerde daalde de prijs. Toen de markt ging zuiden in 1999 en vroege 2000, gesneden web makelaars nog ten koste van de handel tot het handhaven van hun cliënten. Vandaag, Online voorraad handelrekeningen door de meeste mensen die investeren zijn eigendom. Zelfs als ze de diensten van een makelaar gebruiken, hebben ze normaal gesproken de optie van de handel van de voorraad op hun eigen, via het Internet.