Geavanceerde MS Word 2003-cursussen

Geavanceerde MS Word 2003-cursussen


Voor geavanceerde tekstverwerking biedt Microsoft Word 2003 extra functies, zoals het werken met diagrammen en grafieken, het gebruik van kop- en voetteksten, het manipuleren van objecten en het gebruik van afbeeldingen of illustraties in het lichaam van de tekst. Al deze opties kunnen gebruikers meer tools om hun behoeften van de tekstverwerking. Word 2003 biedt ook, onder het tabblad Weergave op de bovenkant van het scherm, veel werkbalken voor snel te bewerken en aanpasbare opties kiezen.

Diagrammen en grafieken

Als u een diagram, klikt u op de knop "Invoegen" aan de bovenkant van de pagina en selecteer "Diagram." De gebruiker moet kiezen het type diagram nodig, en die vervolgens op hun tekstverwerkingsdocument weergegeven wordt te worden gewijzigd en gemanipuleerd. De werkbalk diagram wordt weergegeven wanneer het diagram is gemaakt en kan de gebruiker extra opties. Voor de oprichting van een grafiek klikt u op het "Invoegen" tabblad en selecteer vervolgens in de drop-down box "Grafiek." Een grafiek en de gegevens vel wordt weergegeven in het document. Gegevens die in de data-sheet ingevoerd zal worden gemaakt op de grafiek.

Kop- en voetteksten

Als u kop- en voetteksten voor nummering of titels van de pagina's van het document, klikt u op het tabblad "Weergave" op de bovenkant van het scherm en kies 'Kopteksten en voetteksten' uit de lijst. Hierdoor ontstaat een stippellijn vak aan de onderkant en de bovenkant van het document. De werkbalk Koptekst en voettekst wordt weergegeven en kunnen gebruikers kop- en voetteksten typen in hen, ze centreren, verwijderen van een of beide van hen en hen anders te manipuleren.

Objecten

Selecteer "Weergave" vanaf de bovenkant van het scherm en selecteer de "Draw"-werkbalk zodat het wordt weergegeven in het document. Kies het gewenst om te verschijnen op het document, zodat het opnieuw gevormde worden kan, object verplaatst en gemanipuleerd. Kies "WordArt" en typ de woorden in het vak te worden omgezet in kleurrijke WordArt. Gebruik de "Verf" opties in shapes met kleur te vullen of te wijzigen van de kleur van de lijnen gemaakt.

Afbeeldingen en illustraties

Klik op het tabblad 'Insert' aan de bovenkant van de pagina en klik op 'Afbeelding' en vervolgens de "vanuit bestand" tab. zoeken via de computer en zoek de gewenste afbeelding. Dubbel klik op de afbeelding en het zal verschijnen in het document worden opnieuw gevormd, opnieuw grote, gedraaid en verhuisde in het hele document. Voor illustraties, klikt u op het tabblad "Invoegen" aan de bovenkant van het scherm, dan "Beeld" en vervolgens "illustraties." Zoeken naar illustraties door te typen in het zoekvak of blader door de verschillende collecties voor een uitgebreidere zoekopdracht. Tweevoudig tikken voort naar de illustratie en wordt deze weergegeven in het document kan worden bewerkt.