Exchange e-mailregels

Exchange e-mailregels


Exchange is Microsofts mail server-oplossing. U kunt een Exchange-server gebruiken voor het beheren van e-mailberichten, expresberichten en voicemail, allemaal uit deze toepassingen toegankelijk vanaf elke locatie die kunt u verbinding met het Internet maken. Met behulp van de Wizard Exchange-e-Mail, kunt u e-mail regels instellen om u te helpen meer controle over uw postvak in, zodat u uw productiviteit te verhogen en uw communicatie te verbeteren.

Automatisch accepteren van vergaderverzoeken

U kunt Exchange e-mailregels op te zetten van een script dat zal automatisch accepteren van vergaderverzoeken die u ontvangt. Als u in een zakelijke omgeving werkt en verplicht zijn om de vergaderingen waarvoor u bent uitgenodigd, kunt deze functie besparen u de moeite van het beantwoorden van elk vergaderverzoek dat u ontvangt. In plaats daarvan, het script zal automatisch de uitnodiging accepteren en toe te voegen aan uw agenda. U kunt beperkingen instellen op zo'n script, zodat het accepteert alleen uitnodigingen automatisch die afkomstig zijn van bepaalde personen, zoals uw baas.

Regels voor berichten sorteren

U kunt uw Exchange-e-mailprogramma instellen om berichten te ordenen in mappen op basis van wie de berichten verzonden. Dit soort regel biedt een goede manier om berichten die betrekking op verschillende projecten hebben te beheren. Als u persoonlijke e-mail op het werk ontvangt, kunt u ook deze regel gescheiden houden van uw persoonlijke en zakelijke e-mails wordt.

Filters voor ongewenste reclame

Een andere handige manier gebruik van Exchange-e-mailregels impliceert het filteren van ongewenste e-mail of twijfelachtige mail uit de berichten die u wilt ontvangen. Typisch, zou u uw bestaande contactpersonen instellen van dit soort regel. De regel zou elk bericht van een van uw bestaande contacten door naar uw postvak in, maar zou afzonderlijke berichten van onbekende e-mailadressen. De gefilterde berichten regelmatig om ervoor te zorgen dat u niet missen belangrijk van een nieuwe contactpersoon, moet u controleren. Dit systeem is niet praktisch voor iedereen. Als u klant dienst e-mails rechtstreeks van cliƫnten ontvangen, bijvoorbeeld, zou deze regel waarschijnlijk lastig. In veel gevallen, echter kan het zeer nuttig blijken.

Automatische antwoorden instellen

U kunt ook Exchange e-mailregels automatische antwoorden instellen. Wanneer u een bericht ontvangt, is uw e-mailprogramma stuurt automatisch een antwoord naar de afzender. Deze functie kan handig zijn als u van plan te zijn afwezig, informeren iedereen contact met u voor wanneer u kunt verwachten een antwoord.