Embedded PC systemen

Embedded PC systemen


Een embedded PC-systeem is een microcontroller, een verkleinde computer zittend op een geïntegreerde schakeling. Ingesloten geïntegreerde schakelingen controle al de draagbare elektronische apparaten die mensen elke dag zoals camera's, slimme telefoons, spelbesturingen en huishoudelijke apparaten gebruiken.

Identificatie

Een microcontroller bestaat uit een centrale verwerkingseenheid, schicht opslag in entrepot, werkgeheugen, read - only memory en input/output interfaces naar andere delen van de geïntegreerde schakelingen. Ze worden aangeduid als "embedded PC's" omdat ze zijn ingebouwd in de elektronische apparaten.

Functie

Embedded PC systemen of microcontrollers opereren op basis van een ingesloten programma verbrand in ROM. De microcontroller reageert op input van de lijningangen en biedt een output op basis van het algoritme van ingesloten programma. De lijningangen zijn aangesloten op het systeem van de menselijke interface die is gekoppeld aan het apparaat, waarin de gebruiker opdrachten en voorkeuren.

Gemeenschappelijke kenmerken

Sommige gemeenschappelijke kenmerken van microcontrollers zijn lage kosten, vaak minder dan $1; 20 MHz verwerking snelheden, die veel trager dan de standaard PC's is; en laag energieverbruik. In feite, is lage macht essentieel voor kleine zinspreuk werking.