Een trapsgewijs Opmaakmodel toepassen op een div-Tag

HTML DIV-tags worden vaak gebruikt voor het groeperen van verschillende soorten elementen, zoals afbeeldingen, tabellen en tekst, in een container. U kunt CSS-stijlen toepassen op het div-element, zoals de achtergrondkleur, tekstkleur en randen. Een achtergrondkleur of rand toe te passen is een handige manier om uw DIV als een fractie aan uw gebruikers weer te geven. CSS grenzen variƫren in grootte, type en kleur.

Instructies

1

Open uw HTML-pagina in een editor.

2

Typ de grens stijl waarden in de div-tag:

< div-stijl = "rand: dunne #000000 onderbroken" >

< p > een blok gegevens. < /p >

< / div >

De DIV is omgeven door een dunne, zwarte gestippelde rand. De randkenmerken aan uw behoeften wijzigen. Randdikte of dikte kan worden dun, medium, dik of een numerieke waarde zoals "12px." De kleur wordt vertegenwoordigd door verschillende methoden, met inbegrip van een hex kleurnummer zoals in het voorbeeld, een RGB-kleur "rgb(255,0,0)" of de naam van een geldige kleur zoals 'blauw' en 'rood'. De randstijl kunnen solide, gestippelde of dubbele.

3

Typ de code als u wilt invoegen een achtergrondkleur voor de div-groep:

< div-stijl = "achtergrond-kleur: #99CC00" >

< p > een blok gegevens. < /p >

< / div >

De groepering van de div-element wordt weergegeven een lime groene achtergrond. Kleurwaarden kunnen worden gedefinieerd door verschillende methoden, met inbegrip van een hex kleurnummer zoals eerder, een RGB kleur "rgb(255,0,0)" of de naam van een geldige kleur zoals "geel" en "black".

4

De pagina opslaat. Open het document in een webbrowser om te testen de CSS.