Een realistische schaduw toevoegen aan een 2D-afbeelding in Photoshop

Een realistische schaduw toevoegen aan een 2D-afbeelding in Photoshop


Compositing aanvullende objecten of mensen in een foto die u vaak moet een schaduw toevoegen aan hen om te voorkomen dat ze uit te steken als een zere duim. Hoewel Photoshop druppel schaduw functie kan worden gebruikt als-is het creëren van een zeer fundamentele en opvallend nep schaduw, extra wijzigingen toe te passen op de uitgang zal maken het resultaat realistischer en helpen het luminantie element versmelten met de achtergrond.

Instructies

1

Zorgen dat het object waarvoor u maken een schaduw wilt op zich op een eigen laag en selecteer die laag met behulp van de laag palet.

2

Klik op "Laag" hover over "De stijl van de laag" en selecteer "Drop Shadow."

3

Kies een kleur voor de slagschaduw die vergelijkbaar is met die van de schaduwen reeds in de afbeelding met behulp van de Kleurkiezer.

4

Stel de overvloeimodus "Multiply", de dekking tot 100 procent en zowel grootte en afstand tot nul, klik op "OK." Hierdoor ontstaat een exemplaar van de schaduw van het object.

5

Klik op "Laag" hover over "De stijl van de laag" en selecteer "Create laag." Klik op "OK" als daarom wordt gevraagd. Dit zal de schaduw verplaatst naar zijn eigen laag.

6

Druk op "Ctrl" en "T" om de vrije transformatie modus. Verplaatsen en vervalsen van de schaduw om te plaatsen het correct, jezelf te baseren op de andere schaduwen in de afbeelding. Druk op "Enter" om te bevestigen de wijzigingen wanneer u tevreden met hen bent.

7

Pers "R" te selecteren met het gereedschap vervagen.

8

Vervagen de randen van de schaduw. De randen verder uit de buurt van het object moeten meer worden wazig, terwijl degene die zeer dat dicht bij het object scherp aan de schaduwen weg moet worden overgelaten aan het werk in werkelijkheid.

9

Met behulp van de laag palet wijzigen van de schaduw laag modus om te "Multiply" en haar dekking zodat de schaduw zo dicht mogelijk op de andere schaduwen in de afbeelding aanpassen.