Een Overlay maken in PowerPointU kunt de tekstuele en grafische overlays voor uw hulpprogramma's Microsoft PowerPoint diapresentaties. Een overlay is in feite een stuk tekst, afbeelding of vaste of semi-transparante object dat wordt geplaatst op de top van de achtergrond van de dia van een PowerPoint. Bijvoorbeeld, als je een achtergrond met een afbeelding van mensen die werkzaam zijn bij een kantoor hebt, kunt element moet worden toegevoegd op de top van de achtergrond een tekstuele uitleg van de doelstellingen van de werking van uw bedrijf. Dit heet een overlay, en kunt u met behulp van veel van PowerPoint de AutoVorm, afbeeldingen en tekst editors.

Instructies

1

Een nieuw project openen in Microsoft PowerPoint en zet uw cursor in de eerste dia die wordt weergegeven. Het moet gewoon met een paar dozen van de bewerkbare tekst.

2

Navigeer naar de bovenkant van het venster en selecteer de "Design" tab. Klik op het "Achtergrondstijlen" drop-down menu om te beginnen met het bewerken van de achtergrond van uw dia.

De eerste paar opties in het drop-down menu voorzien uw dia lichtgekleurde helling achtergronden. Als u niet wenst te gebruiken een van deze, selecteert u de "Achtergrond opmaken"-knop onderaan het menu. Onder de categorie "Fill" kunt u vaste of verlopende kleuren kiezen of een afbeelding van illustraties of uw harde schijf te gebruiken als de achtergrond opgeven.

3

Maak een overlay van tekst door te selecteren "Invoegen > tekstvak" vanaf de bovenkant van het menu en te klikken in het menu om de tekst te bewerken. Onder de top "Home" tab, kunt u het lettertype, de kleur en de stijl van de tekst met de teksteditor. Standaard in het tekstvak transparant zullen zijn en uw afbeelding kan worden gezien rond de tekst.

Als u een opvulkleur toevoegen aan het tekstvak wilt, zodat de achtergrond niet wordt weergegeven, klikt u op de rand van het tekstvak en selecteer "De opvulling van de vorm" in het tabblad "Start".

4

Een overlay maken door het invoegen van een afbeelding. Klik op 'Invoegen > afbeelding' uit het bovenste menu om te selecteren van een beeld-bedekking van uw harde schijf. U kunt ook illustraties, vormen en andere object overlays toevoegen vanuit dit menu.

5

Uw werk opslaan door de opdracht Ctrl + S op uw toetsenbord te selecteren of te klikken op de diskette aan de bovenkant verlaten van het venster.