Een directe kabelverbinding configureren met Windows 98

Een directe kabelverbinding configureren met Windows 98


Een directe kabelverbinding (DCC) is een kabel die tussen twee computers loopt, waardoor gegevens vervoer heen en weer tussen de twee systemen. Dit type verbinding is handig bij het upgraden naar een nieuwere computer wanneer u wilt houden sommige van de inhoud van de oudere systeem. Een DCC kan worden geïnstalleerd op vele verschillende computersystemen, met inbegrip van die met Windows 98.

Instructies

1

Seriële kabel aansluiten op de seriële poort op de achterkant van de Windows 98-computer. Sluit het andere uiteinde van de kabel op de seriële poort van de computer waarnaar u wilt de gegevens te verzenden.

2

Klik op "Start", "Instellingen" en kies "Control Panel". Wanneer het venster Configuratiescherm wordt geladen, dubbelklik op "Toevoegen of wegnemen programma." Een kleiner venster weergegeven waarin alle programma's die momenteel op het systeem geïnstalleerd.

3

Selecteer "Windows Setup" en kies "Communicatie." Vanuit het nieuwe weergavevenster, klikt u op "Directe kabelverbinding" en selecteer "OK." Klik op "OK" om weer goed te keuren van de wijzigingen.

4

Klik in de "kopiëren bestanden van" te openen en typ "x:/win98" waarbij x voor de letter van het cd-rom-station op uw computer staat. Om te bepalen deze stationsletter, worden open "My Computer" en de letter van het cd-station weergegeven.

5

Start de computer opnieuw op. Herhaal hetzelfde proces op de tweede computer, en u zult klaar zijn om te beginnen met het kopiëren van bestanden van de ene computer naar de andere.