Een decoratieve rand toevoegen aan een webpagina

Gebruik een kant rand achtergrond maken contrast op uw web-pagina. De zijrand is een kleur of patroon, terwijl de rest van de pagina wit voor eenvoudige leesbaarheid is. Deze tutorial maakt gebruik Paint Shop Pro 5.0 en hoger.

Instructies

1

Open Paint Shop Pro. Klik op het menu bestand en selecteer Nieuw.

2

De afmetingen van de afbeelding instellen op 100 pixels hoog, 100 pixels breed, met een witte achtergrondkleur en 16,7 miljoen kleuren voor het afbeeldingstype.

3

Klik op het gereedschap vullen (die lijkt op een gekanteld emmer verf druipend) op de werkbalk.

4

Klik op de voorgrond doos (het bovenste vak onder het palet) vanaf de linkerkant van het scherm. Kies de voorgrondkleur en klik op OK.

5

Kies effen kleur in de stijl van de opvulling op de werkbalk van het besturingselement. De Match-modus instellen voor RGB, maken de tolerantie 20% en maken de dekking 100%.

6

Klik op de afbeelding om het te vullen met de kleur. Bent u ontevreden met de kleur, selecteer ongedaan maken in het menu bewerken en wijzigingen aanbrengen.

7

Kies kopiƫren in het menu bewerken om de opgevulde afbeelding te kopiƫren.

8

Klik op het menu bestand en selecteer Nieuw. Afmetingen van de nieuwe afbeelding ingesteld op 100 pixels hoog, 1000 pixels breed, met een witte achtergrond en 16,7 miljoen kleuren voor het afbeeldingstype.

9

Klik op het menu bewerken en selecteer Plakken. Kies Plakken als nieuwe selectie. Het gekleurde vak zal in de afbeelding worden geplakt.

10

Gebruik de cursor om de afbeelding naar links verplaatsen, het uit te lijnen met de bovenkant en de rand van de lege afbeelding. Zorg ervoor dat geen witruimte toont rond de boven-, onder- of linkerzijde.

11

Kies opslaan met ingang van het menu bestand en sla de afbeelding op.

Tips & waarschuwingen

  • Net als alle achtergronden is een Afgeboorde achtergrond gewoon een afbeelding naast elkaar op de pagina. Als er witte ruimte overal maar aan de rechterkant van de afbeelding, zal het worden weergegeven als spaties op de pagina.
  • U kunt de gekleurde rand groter maken door het verhogen van de grootte van de eerste afbeelding.