Drie voordelen van STP

Drie voordelen van STP


Afgeschermde twisted pair (STP) verwijst naar een type van koperen kabel, waarin twee paar draden worden gedraaid om elkaar heen. Elk paar draden gewikkeld in bladmetaal en bedekt met een gevlochten metalen schild en de hele kabel is ommanteld in een buitenste isolerende buis, of jas. STP wordt vaak gebruikt voor Ethernet-netwerken, met name in industriƫle situaties, waar netwerkkabels vaak hoge niveaus van elektromagnetische interferentie ervaringen.

STP versus UTP

STP kabel is zeer vergelijkbaar in de bouw aan een ander populair type netwerk kabel, bekend als unshielded twisted pair (UTP). UTP kabel, maar mist het metalen schild gevonden in STP kabel en als zodanig is veel gevoeliger zijn voor elektromagnetische interferentie, uit bronnen zoals fluorescerende lampen, generatoren en motoren, op de werkplek. Het ontbreken van het metalen schild betekent dat UTP kabel flexibeler-- en dus makkelijker om te werken-- en minder duur dan STP kabel.

Overspraak

Het belangrijkste voordeel van STP kabel is de mogelijkheid om te onderdrukken buitenaardse Overspraak of elektrische storingen van naburige kabels of schakelingen. De schede rond de kabel beschermt de draden tegen elektrische storingen of ruis, waardoor STP kabel beter om signaalintegriteit te behouden die UTP-kabel. Bladmetaal biedt elementaire bescherming tegen Overspraak, maar koperkoord afscherming is nog beter.

Snelheid

De metalen afscherming in STP kabel absorbeert van de straling en elektromagnetische interferentie, wat betekent dat STP kabel kan omgaan met hogere data transfer snelheden, of bandbreedte, dan UTP kabel vermindert. Een categorie 5 STP kabel is geschikt voor gegevensoverdracht met snelheden tussen de 16 en 155 megabits per seconde, overwegende dat een soortgelijke UTP-kabel alleen geschikt is voor gegevensoverdracht met snelheden tussen 4 en 100 megabits per seconde. STP kabel wordt het vaak gebruikt door telefoonmaatschappijen om digitale gegevens over afstanden van anderhalve, of meer, tussen repeaters, op een afstand van verscheidene mijlen tussen switch stations omvatten.

Kabeldiameter

Traditioneel, STP kabel had een grotere diameter dan de UTP kabel, maar om te voldoen aan de eisen van de Overspraak van de categorie-6A kabels standaard, de diameter van de UTP-kabel is toegenomen. Meestal categorie 6A STP kabel heeft een kleinere diameter dan categorie 6A UTP-kabel en het verschil in nog duidelijker in patch snoeren--korte kabels gebruikt om tijdelijk verbinding te maken met twee stukken van apparatuur voor thuisnetwerken--vanwege de verschillen in het ontwerp van de kabel. STP patch snoeren zijn reeds voltooid afgeschermd, UTP kabel overwegende dat grotere dirigenten Overspraak bepalen.