DIY Monitor van de RCA-naar-VGA-Adapter

DIY Monitor van de RCA-naar-VGA-Adapter


VGA-kabels gebruiken een 15-pins D-sub connector en dragen analoge videosignalen voor rood, groen en blauw kleurkanalen (RGB). Component RCA audiosignalen voor YPbPr, die is geconverteerd van RGB en onderverdeeld in drie kanalen. Het kanaal Y draagt helderheidsniveaus (luma) sync-signalen, het verschil tussen blauw en luma wordt gebruikt voor het kanaal van Pb en Pr draagt het verschil tussen rood en luma. Aangezien weergaveapparaten soms kunnen verzenden en ontvangen van een YPbPr-signaal via de VGA, kan een RCA-naar-VGA-adapter worden gebouwd om te profiteren van deze scenario's.

RCA-naar-VGA via Ethernetkabel

Met vier getwiste paren van gekleurde draad, kan Ethernet-kabel worden gebruikt voor brug RCA phono pluggen en VGA pinnen. Een adapter met mannelijke of vrouwelijke aansluitingen kan worden gebouwd en zo lang als 50 voeten kunt uitbreiden. De oranje (Pr), groen (Y) en blauw (Pb) twisted paren elke carry een component video-kanaal en zijn verbonden met RCA stekkers aan het ene uiteinde van de Ethernet-kabel. Op de adapter de andere kant, de paren worden gesoldeerd op de VGA-connector pinnen voor rood, groen en blauw kleurkanalen.

Pinouts

DIY Monitor van de RCA-naar-VGA-Adapter


Vrouwelijke kruisingspartner RCA stekkers


De VGA-connector heeft 15 pinnen gerangschikt in drie rijen. De eerste pin wordt gebruikt voor de rode kleur in het RGB-kanalen, en moet worden aangesloten op de solide oranje draad. De tweede pin is gekoppeld aan de groene draad, en de derde wordt gebruikt voor blauw. 6, 7 en 8 wet als elk kleurkanaal van grond, pennen en moet worden aangesloten op de oranje, groene en blauwe gestreepte kleur draden, respectievelijk.