Define ASCII & ANSI

ASCII- en ANSI verwijzen algemeen naar digitale codes gebruikt voor het maken van de letters, cijfers en andere tekens op computers.

ASCII

ASCII staat voor American Standard Code for Information Interchange, en wordt uitgesproken als "vragen-ee." De code definieert 128 tekens, met inbegrip van het alfabet, getallen en gemeenschappelijke symbolen. Sommige van deze zijn de "controlecodes" gebruikt voor de communicatie met externe apparaten.

ANSI

Is een acroniem voor het American National Standards Institute ANSI, en wordt uitgesproken als "een-Zie." ANSI is een organisatie die verschillende technische normen in de VS coƶrdineert De termijn wordt echter meestal gebruikt om te verwijzen naar de tekencodes gebruikt in Windows-gebaseerde software.

Geschiedenis

ASCII werd oorspronkelijk ontwikkeld uit codes gebruikt voor telegrafie. Het was eerst commercieel gebruikt voor telex. De meeste hedendaagse tekencodes zijn gebaseerd op ASCII, met inbegrip van de oorspronkelijke ANSI-code die 128 tekens toegevoegd. Vroege codes ontwikkeld voor Microsoft Windows-software zijn gebaseerd op de ANSI-code, zodat de naam blijft voor Windows tekencodes worden gebruikt.

Technische conflicten

Honderden tekencodering systemen nu bestaat, vooral omdat geen enkele code voldoende tekens voor alle letters en symbolen die worden gebruikt over de hele wereld bevatten kan. Met geen universele standaard, veel van deze codes in strijd zijn, maken van potentiƫle beschadiging van gegevens zoals bestanden tussen verschillende computers uitwisselen.

Nieuwe Unicode-A-standaard

Unicode werd ontwikkeld om adresconflicten karakter code. Het biedt een uniek nummer voor elk teken of symbool gebruikt in elke taal. Unicode is compatibel met elk computerplatform, programma of toepassing.