De Word Excel schuifbalk Freeze Lock werkt nietDe scroll lock-toets wordt zelden gebruikt in moderne programma's, maar het nog beperkte gebruik in zowel Microsoft Word en Excel. Beide programma's waarschuwen u wanneer scroll-lock is ingeschakeld door te wijzen op het woord "Scroll lock" of de afkorting hiervan aan de onderkant van het scherm. Sommige toetsenborden hebben een meervoudig gebruik voor de scroll lock knop, zodat u wellicht een aangewezen toets scroll-lock inschakelen. Sommige toetsenborden mag ontbreken de knop helemaal, in welk geval moet u de meegeleverde Windows on-screen toetsenbord.

Instructies

1

Open Microsoft Excel of Microsoft Word. Druk op de "F-Lock"-toets op uw toetsenbord. Druk op de "Scroll Lock" knop. "Scroll lock" of de afkorting hiervan moet worden weergegeven aan de onderkant van uw scherm. De scroll lock knop soms deelt haar knop met andere functies op sommige toetsenborden, en u moet druk op de "F-Lock" knop aan te wijzen tussen de twee.

2

Klik op de Windows "Start"-menu en klik op "Programma's." Klik op "Accessoires" en "Toegankelijkheid" en selecteer "Schermtoetsenbord."

3

Klik op de knop "Slk" scroll-lock inschakelen. "Scroll lock" of de afkorting hiervan moet worden weergegeven aan de onderkant van uw scherm in Word of Excel, en de "Slk" op de on-screen toetsenbord zal worden aangegeven in het rood.