De voordelen van Iptables Firewall ten opzichte van Ipchains in Linux

De voordelen van Iptables Firewall ten opzichte van Ipchains in Linux


Iptables en Ipchains zijn alomtegenwoordige Linux softwarematige firewalls. Elk biedt granulaire controle over inkomende verkeer op een pakket of sessie-niveau, met enkele aanvullende modules voor statistieken, netwerk staat en andere nuttige netwerk monitoring en controle functies. Hoewel elke tool, per definitie, een kernel-niveau packet filtratie-systeem is, verschillen ze sterk in de reikwijdte, functionaliteit en gebruiksgemak configuratie.

Basisfuncties

Ipchains wordt vaak beschouwd als een voorloper van Iptables, het aanbieden van eenvoudige, snelle en staatloze netwerk filtratie, overwegende dat Iptables neiging om geavanceerdere functies hebben. Beide softwarefirewalls kunnen beheerders om eenvoudig netwerkverkeer op basis van IP-adres, TCP/UDP-poort en andere identificerende kenmerken te blokkeren. Iptables, biedt meer geavanceerde opties voor overeenstemmende pakketten dan, Ipchains, zoals inhoud doet en bijpassende label-gebaseerd.

Gemak van configuratie

Ipchains configuratie is vernoemd naar haar lange reeks regels voor elk van de volgende situaties van de interface: input-, output- en doorsturen. Elk pakket volgt elke keten van regels van de eerste tot de laatste, de passende maatregelen te nemen op een wedstrijd (meestal neer te zetten of afwijzing van het pakket) en blijven als de regel niet overeenkomt met. Iptables werkt op een soortgelijke manier technisch, maar het systeem is geconfigureerd om te volgen alleen de juiste keten en modules bieden geavanceerde analytische informatie over het pakket, zonder de complexe pijpleiding-achtige regels van Ipchains.

Toegang

Zowel de Iptables en de Ipchains vereist beheerdersrechten voor toegang tot en bijwerken. De opdrachtregelinterface van Iptables kunnen systeembeheerders snel en gedetailleerde toegang tot de verschillende regels, kettingen en tabellen. Ipchains biedt ook een command-line-interface, maar het is minder krachtig in termen van functionaliteit en meer complex te beheersen. Iptables modules, kan worden geconfigureerd op de opdrachtregel binnen een regel, bieden geavanceerde packet filtermogelijkheden op een easy-to-use wijze.

Packet mangelen

Packet mangelen is het proces van wijzigen of labelen van netwerkpakketten worden doorgegeven via de firewall. Voor geavanceerde firewall-systemen is dit cruciaal voor de uitvoering van de netwerksoftware voor beheer en veiligheidstechnologie├źn zoals Network Address Translation (NAT) en IP-beveiliging (IPSEC) Virtual Private Networks (VPN). Iptables maakt dit gemakkelijk via maskerade en omleiding opties. Ipchains voert niet elk type van pakket mangelen technologie.

Stateful toezicht

Iptables modules implementeren stateful packet controle--een technologie waarmee firewalls track verbindingen en sessies eerder dan individuele pakketten. Iptables herkent en kunt sorteren pakketten door staten zoals nieuw, gerelateerde en gevestigde vertegenwoordigen verschillende toestanden van de levenscyclus van een verbinding. Deze functies toestaan systeem firewalls actiever bij de opsporing en reacties op bedreigingen door geavanceerde netwerk dat misschien gek eenvoudiger, op regels gebaseerde detectiesystemen. Ipchains voert niet elke stateful functionaliteit toezicht.